Teknoloji

Video: Android Wear saat ile evi sesli komutlarla kontrol etmek mümkün

android-wear-saat-ev-kontrol-060714

Google’ın Android Wear ile çalışan akıllı saatleri Google I/O’ya katılan geliştiricilere dağıtılmıştı, ayrıca siparişe sunulan LG G Watch ve Samsung Gear Live akıllı saatleri de 7 Temmuz tarihinden itibaren sahiplerine ulaşmaya başlayacak. Geliştiriciler de Android Wear akıllı saatleri ellerine ulaştıkça bu saatlerle neler yapılabileceğine dair ilgi çekici denemeleri ortaya koyuyor.

İnternette dolaşan ve Doug Gregory adlı bir geliştirici tarafından hazırlanan videoda Google’ın sesle kontrolleri yardımıyla ev içindeki lambaların veya garaj kapısının sesli komutlarla nasıl açıldığı gösteriliyor. Ayrıca komutu verilen işin yapılıp yapılmadığı konusunda bildirim niteliğinde fotoğraflar da saat üzerinde gösteriliyor. Örneğin garaj kapısının kapatıldığı, saate gönderilen bir fotoğrafla bildirilmiş oluyor.

Videoda ışıkların kapatılıp açılması için komut verildikten sonra arada küçük bir gecikme olduğu görülüyor. Bunun o anki bağlantının hızıyla veya geliştirilen projenin beta aşamasında olmasıyla ilgisi olabilir.

Söz konusu işi gerçekleştiren ev otomasyon yazılımı AutoVera adını taşırken Autovoice de her şeyi konuşarak kontrol etmeyi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER