Manşetler

Video: 5.5 inç iPhone 6 modeli Samsung Galaxy Note 3 ile görüntülendi

4.7 inç ekranlı iPhone 6 ile Samsung Galaxy S5 ve diğer telefonların karşılaştırıldığı birçok video ortalıkta dolaşıyor. Ancak şimdiye kadar 5.5 inçlik iPhone 6 taslak cihazının başka cihazlarla karşılaştırıldığı videoları görmemiştik.

Neyse ki, TechSmartt adlı YouTube kanalı sayesinde 5.5 inç ekranlı bir iPhone 6 örneğinin Samsung Galaxy Note 3 ile büyüklük karşılaştırmasını görmüş olduk. Böylelikle “phablet” alanındaki lider ürün, piyasaya çıktığında halefiyle rekabet edecek bir telefonla karşılaştırılmış oldu.

5.7 inç ekranlı Note 3 ile karşılaştırıldığında 5.5 inç iPhone 6’nın biraz daha uzun olduğu görülüyor. Benzer durumun 4.7 inç ekranlı iPhone 6 için de geçerli olduğu, bu telefonun şu anda piyasada olan 5 inç ve üstü ekranlı Android telefonlarla boy bakımından aynı seviyede bulunduğu söylenmişti.

Eğer söylenenler doğruysa, bu taslak modeller 5.5 inç iPhone 6’nın 151.2 mm.’lik yüksekliğe sahip olan Galaxy Note 3’ten biraz daha uzun olacağını gösteriyor. Ekran boyutunun küçük olmasına karşın boyun uzun olmasında önceki iPhone modellerindeki bazı tasarım unsurlarının yeni ürünlere de taşınması rol oynayacak. iPhone 6’nın ekranının altında bulunacak Touch ID özellikli ana ekran tuşu ve üstünde yer alacak ahize hoparlörü, sensörler ve FaceTime HD kamera boyun uzamasında önemli rol oynayacak.

İLGİLİ HABERLER