Manşetler

Video: 21.5 inç Retina 4K iMac (2017) Kutusundan Çıkıyor

Apple’ın WWDC 2017 etkinliği sadece yazılım değil, donanım açısından da epey bereketli geçmişti. Bu etkinlikte Apple MacBook, MacBook Pro ve iMac serilerini yenilemiş, aynı zamanda iMac Pro’nun duyurusunu da gerçekleştirmişti.

iMac Pro’nun piyasaya çıkışına daha zaman var. Ancak diğer Apple bilgisayarları piyasaya sunuldu. Daha önce 2017 model MacBook Pro’nun kutu açılımını gerçekleştirmiştik. Detaylı incelemesi çok yakında Teknoblog’da olacak. Şimdi de 2017 model, Retina 4K ekranlı iMac test merkezimize ulaştı. Onun da kutu açılımını birlikte gerçekleştiriyoruz. Detaylı incelemesini de çok yakında Teknoblog’da bulacaksınız.

iMac ile beraber fare ve klavye olarak Magic Mouse 2 ve Magic Keyboard 2 geliyor. Eğer isterseniz, sipariş esnasında yeni nesil, sayısal tuş takımlı, kablosuz Magic Keyboard 2’yi de tercih edebilirsiniz. iMac’e de etrafındaki köpükleri, üstüne geçirilmiş bez kılıfı ve ekran koruyucu jelatini aştıktan sonra erişmek mümkün oluyor.

Elimizdeki iMac 2017’de yedinci nesil 3.4 GHz, Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, 4 GB VRAM’li Radeon Pro 560 ayrık grafik işlemci birimi, 1 TB Fusion Drive depolama alanı bulunuyor.

iMac’in arkasında iki adet USB-C formunda, Thunderbolt 3 desteğine sahip port bulunuyor. Buna ek olarak dört adet USB portu, microSDXC kart yuvası, Ethernet portu ve 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut.

Kurulum işlemi birkaç dakika içinde tamamlanıyor ve iMac kullanıma hazır hâle geliyor. 21.5 inç köşeden köşeye uzunluklu, 4K Retina ekran etkileyici bir keskinliğe sahip. Parlaklık, renklerin doğruluğu, canlılığı ve doygunluğu etkiliyor. P3 renk gamı desteği sayesinde hem film izlerken, hem fotoğraflara bakarken, hem de grafik veya prodüksiyon işleri gerçekleştirirken epey rahat edecek, gerçekçiliği en iyi seviyede yaşayacaksınız gibi görünüyor.

macOS Sierra ile yüklü gelen 2017 model iMac’te iMovie, GarageBand, Pages, Keynote, Numbers gibi uygulamalar da yüklü olarak geliyor. Sonbaharda bu bilgisayarın da macOS High Sierra güncellemesini aldığını göreceğiz.

Daha fazla detayı incelemeye bırakalım. Kutudan çıkanları ve ilk turu videoda bulabilirsiniz. İyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER