Teknoloji

Viber tasarımını iOS 7’ye uygun şekilde yeniledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tasarımını elden geçirerek iOS 7 ile daha uygun bir hâle getiren uygulamalar arasına son olarak Viber eklendi. Viber böylelikle mesajlaşma ve VoIP uygulamaları arasında giderek büyüyen rekabet ortamında elini biraz daha güçlendirmiş oldu. Temel olarak iPhone için tasarlanan, ancak iPad ve iPod touch ile de uyumlu olan uygulamanın yeni tasarımında Jony Ive’ın Apple için seçtiği düz tasarım dilinin etkileri açık biçimde görülüyor. Kullanıcı arayüzü tamamen yenilenirken, 4.2 sürümüne daha iyi özellikler sunmak adına bazı özellikler de eklendi.

viber-yeni-tasarim-240414

Kullanıcılar artık uygulama içinden daha uzun video mesajlar gönderebilecek. Buna ek olarak, aynı anda birden fazla fotoğraf veya video göndermek de mümkün olacak. Android uygulamasında bir süredir bulunan ve kullanıcılara diledikleri numaraları engelleme fırsatı veren engelli listesi özelliği de güncellemeyle uygulamaya eklendi.

Güncellemeyle ilgili olarak konuşan Viber CEO’su Talmon Marco, Viber’ın basitlik ve kolay kullanım için yeniden tasarlandığını ve iOS 7’nin genel tasarım anlayışından yola çıkılarak oluşturulan bu yeni görünümün Viber’ın cihazın pürüzsüz bir parçası gibi hissedilmesini sağladığını ifade etti.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER