Teknoloji

Viber gizli sohbet özelliğini tüm kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

viber gizli sohbetViber, dünyanın en popüler haberleşme uygulamaları arasında yer alıyor. Özellikle Asya’nın belli bölgelerinde ve Kuzey Afrika’da popüler olan uygulamanın kullanıcı sayısı 800 milyonu bulmuş durumda. Viber gizli sohbet özelliğiyle 800 milyon kullanıcısına biraz daha fazla gizlilik ve güvenlik sağlamayı amaçlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir süre sonra “kendisini imha edecek” sohbetler başlatabiliyor.

Viber kısa süre önce “gizli mesaj” özelliğini hayata geçirmişti. Söz konusu özellik, kullanıcılara mesajlara bir zamanlayıcı ekleme ve böylelikle belli bir süre sonra mesajları otomatik olarak yok etme imkanını vermişti.

Gizli Sohbet özelliği ise güvenliğin dozunu biraz daha artırıyor. Kullanıcılar gizli sohbet içindeki mesajları başka sohbetlerde paylaşamıyor. Bu sohbetlerde ekran görüntüsü alındığı takdirde Viber’ın iOS uygulamasını kullananlara bir bildirim gidiyor. Android’de ise ekran görüntüsünün alınması toptan engelleniyor. Viber’ın standart sohbetlerinde olduğu gibi, özel sohbetlerde de uçtan uca şifreleme uygulanıyor. Buna ek olarak, sohbetlere erişim için PIN kodu ile koruma yapılabiliyor.

Viber gizli sohbet özelliğini iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşturacak

Viber’ın yeni özelliği, iletişim dünyasında bir zamanlar “niş” bir kavram olan güvenliğin nasıl “standart” bir kavrama dönüştüğünü gösteriyor. Viber gizli sohbet özelliğini önümüzdeki hafta iOS ve Android’de kullanıcılarıyla buluşturmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER