Teknoloji

VIA’dan iliştirilmiş sistemler için eH1 video kartı

VIA iliştirilmiş sistemler için yeni bir video kartının duyurusunu yaptı. eH1 olarak adlandırılan bu kart en son grafik özelliklerini ve teknolojilerini sunuyor. Gömülü cihazlar için DirectX10 ve çoklu ekran HD video çıkışını desteğini mümkün kolacak bu kart dijital imza, POS ve oyun segmentleri gibi düşük profilli cihazlarda yer bulacak.

Çoklu akışlı 1080p HD video desteğine ve stereoskopik 3D işleme yeteneğine sahip olan bu kart PCI e 2.0 x 16 yuvasına takılıyor ve 512 MB RAM ile birlikte geliyor. Düşük profilli tasarım kullanan eH1’de DVI portunun yanında HDCP destekli HDMI portu da bulunuyor. Shader model 4.1 desteği ve tam programlanabilir DX10 desteği de kartın öne çıkan özellikleri arasında.

OpenGL 3.1, OpenGL ES 2.0, H.264 video formatı ve VC-1 desteği bu kartı oyun ve eğlence için de elverişli hâle getirirken kartın Blu-ray ve 2560 x 1600’e kadar çözünürlük desteğine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. İki veya daha fazla ekranı destekleyen bu kartın grafik işlemcisi ise S3 Chrome 5400E biriminden oluşuyor. eH1 video kartının fiyatı henüz açıklanmış değil.

İlgili – VIA

İLGİLİ HABERLER