Teknoloji

VIA çift çekirdekli Eden X2 işlemcili EPIA-P900 anakartını duyurdu

Her ne kadar Intel, AMD, ARM gibi şirketlerin gölgesinde kalıyor olsa da, VIA da teknolojiyle ilgilenen birçok kişinin tanıdığı işlemci üreticileri arasında yer alıyor. Şirketin üretmiş olduğu enerji cimrisi işlemciler farklı kullanım alanları buluyor. Pico-ITX tasarımlı yeni anakart da bu amaca hizmet ediyor.

EPIA-P900 anakart oldukça küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor. Üzerinde çift çekirdekli Eden X2 işlemci barındıran bu anakartta ayrıca VIA VX900H medya sistem işlemcisi de bulunuyor. İki yonganın kombinasyonuyla birlikte EPIA-P900 anakartı 1080p çözünürlükteki videoları kesintisiz biçimde oynatabiliyor. Öte yandan anakart üzerinde 4 GB DDR3 RAM, HD ses çıkışı, HDMI çıkışı, VGA ve LVDS bağlantı destekleri de mevcut.

Anakartta ChromotionHD 2.0 motoru mevcut. Geliştirilmiş filtreleme ve işleme yeteneklerine sahip olan bu kartın diğer özellikleri arasında beş USB 2.0 portu için pin başlıkları, LPC konnektörü, PS/2 desteği bulunuyor. İki SATA cihazını destekleyecek bu kartın çift çekirdekli işlemci niteliğine sahip ilk Pico-ITX anakartı olduğunu da belirtelim.

İlgili – VIA

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER