Teknoloji

VHS Camcorder iPhone ve iPad kameralarını geçmişe döndürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vhs-camcorder-210815

Eski video kameralar görüntü kalitesi bakımından, doğal olarak, günümüzün fazlasıyla gerisinde olsalar da, bu kameralarla kaydedilen görüntülerin özel bir tadı olduğu yadsınamaz. Geçmişe olan özlemi dindirme konusunda oldukça yetenekli olan mobil uygulamalar, VHS kalitesinde yeni videolar çekmeyi de mümkün kılıyor.

Rarevision tarafından iOS için hazırlanan VHS Camcorder, isminden de anlaşılacağı üzere VHS görüntü kalitesini iPhone ve iPad’lere getiriyor. Uygulama sadece görüntüyü 80’lere döndürmekle yetinmiyor, aynı zamanda ses kalitesini de eski videolara uygun bir seviyeye getirmeyi başarıyor.

Kullanıcılar VHS Camcorder ile kaydettikleri videolara zaman etiketi de ekleyebiliyor. Söz konusu etiketler üzerinde düzenleme yapılabildiğini ve yeni çekilmiş bir videonun 80’lerde çekilmiş gibi gösterilebileceğini de belirtmekte fayda var.

VHS Camcorder ile hazırlanan videolar Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşılabiliyor. VHS Camcorder’a ilişkin en önemli sorun ise uygulamanın ücretli olması. iOS cihaz sahiplerinin VHS Camcorder’ı indirmek için 10,49 TL ödemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER