Manşetler

Vestel Venus Z30 akıllı telefon pazarında modern trendleri yakalıyor

vestel venus z30Her yıl Berlin’de gerçekleştirilen IFA’nın gedikli katılımcılarından biri olan Vestel, bu yıl da fuarda önemli bir duyuruya imza attı. Şirket üst segmentte konumlandırdığı en yeni telefonunu IFA 2018’de gözler önüne çıkardı. Vestel Venus Z30, ilk bakışta akıllı telefon pazarındaki modern eğilimlere uygun bir cihaz olduğunu göstermeyi başarıyor.

6.18 inç gibi büyük bir ekrana sahip olan Venus Z30’da göze ilk olarak ekranın üst kısmındaki çentik çarpıyor. 2246 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip çerçevesiz ekranı 2.5D kavisli cam koruyor. Telefonun arka panelinde ise kavisli 3D cam bulunuyor. Cam panelleri metal çerçeveyle tamamlayan Vestel, böylelikle 2018 model amiral gemisi telefonlarda görülen şıklığı yakalamış.

Vestel Venus Z30, sekiz çekirdekli 2.5 GHz MediaTek 6763T yonga seti barındırıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde dahili depolama alanını microSD kart ile genişletebiliyor.

Akıllı telefonun arkasında 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kamera modülü bulunuyor. Arka kamera modülü Faz Algılamalı Otomatik Odaklama özelliğine sahip. Bu modülü ön taraftaki 16 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor. Ön kamera ile yüksek kaliteli özçekimlerin yapılabilmesi Vestel’in telefona ilişkin vaatleri bulunuyor.

Face Unlock özelliğiyle telefonun kilidinin yüz tanıma ile açılabilmesi de Vestel’in üzerinde durduğu noktalar arasında yer alıyor. Parmak izi tarayıcısının da bulunduğu Vestel Venus Z30 gücünü 3300 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor.

Vestel Venus Z30 kutusundan Android Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefon için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER