Manşetler

Vestel Venus Z20 Ön İnceleme – Video

vestel venus z20
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vestel venus z20 ön incelemeVestel geçen yıl Mobil Dünya Kongresi’nde üst sınıf akıllı telefon serisi olarak konumlandırdığı Venus Z serisinin ilk üyesi olan Z10’u tanıtmıştı. Bu yıl da serinin ikinci üyesi Venus Z20‘yi burada, Barselona’da gördük. MWC 2018’e büyük bir stant ile katılan Vestel, yenilikçi teknolojilerinin yanında Venus Z20’yi de sergiliyor. Biz de bu yeni Android telefonunu ön incelemeden geçirme fırsatı bulduk.

Venus Z20 ile birlikte Vestel’in, Z serisiyle amaçladığına biraz daha yaklaştığını söyleyebiliriz. Telefon görünüş itibarıyla gerçekten bir üst sınıf, değerli akıllı telefon havasını vermeyi başarıyor. 2018’in ruhuna uygun malzeme ve tasarım eğilimlerini bu telefonda da görüyoruz. Önü ve arkayı kaplayan sağlam Gorilla Glass cam tabakaları kenarları çevreleyen metal iskelet birleştiriyor. Arkada rahatça kullanılabilecek bir parmak izi okuyucusu mevcut.

Ekran tarafında da 18:9 görüntü oranı ile modanın takip edildiğini görüyoruz. 5.65 inç ekran, 2160 x 1080 gibi, gayet yeterli bir çözünürlük sunuyor. Standın parlak ışıkları altında Venus Z20’nin ekranı gayet yeterli bir görüş sunmayı başarıyor. Görüş açıları da iyi. Bu büyük ekran içerik tüketimi için fazlasıyla yeterli olacaktır. Öte yandan 18:9 görüntü oranı ve ince ekran çerçevesi sayesinde, belirli seviyede kompaktlık da sağlanıyor. Diğer bir deyişle, bu telefonu tek elle tutup kullanmak pek sorun olacak gibi görünmüyor.

Venus Z20’nin içinde Snapdragon 630 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza gibi, günümüzün orta-üst segment telefonlarında sıklıkla gördüğümüz donanım bileşenlerini görüyoruz. Kısa sürede bir performans değerlendirmesi yapmak mümkün değil, ancak bu donanım paketi günlük işler ve düzgün bir oyun ve multimedya deneyimi için yeterli olacaktır. 3400 mAh kapasiteli pil de kağıt üstünde bir günü rahatlıkla çıkarabilir gibi görünüyor.

vestel venus z20

Kamera tarafında da eğilimler takip ediliyor. Arkada yer alan biri 16, diğeri 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamerayı, öndeki 8 megapiksel selfie kamerası tamamlıyor. Vestel öndeki kameranın yanına flaş da yerleştirmiş. Kamera uygulaması sade bir görünüme sahip, ancak fotoğraf ve video çekimi arasında geçiş için bir menü ikonunu kullanmak gerekiyor. Bu, çekim modları arasında geçiş için süreyi 1-2 saniye uzatabilir ki, fotoğraf çekimi sırasında saniyelerin bile önemi vardır. Onun dışında, bu telefonun kameralarıyla tatmin edici fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz gibi görünüyor. Kamera konusunda daha detaylı ve net yorumlar için cihazı incelemeden geçirmek gerekiyor.

Android 8 Oreo ile yüklü gelen telefonda Vestel, saf Android’e çok yakın bir arayüz sunuyor. Yüklü gelen uygulamalar epey azaltılmış, sadece birkaç tane Vestel uygulamasıyla sınırlı tutulmuş.

Vestel Venus Z20’nin tasarımı, malzeme kalitesi, özellikleri ve yazılımı dikkate alındığında, 2099 TL’lik fiyat makul görünüyor. Vestel, Z10’a göre önemli bir sıçrama yapmış ve gerçekten de şık bir Android telefonu sunmuş.

İLGİLİ HABERLER