Manşetler

Video: Vestel Venus Z20 Kutusundan Çıkıyor

vestel venus z20

Vestel bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde yeni nesil üst sınıf akıllı telefonu Venus Z20’yi tanıtmıştı. Aslında teknik özellikler itibarıyla Venus Z20 orta segment bir telefon niteliğini taşıyor. Ancak hem Vestel bu telefonu kendi Venus ürün yelpazesi içinde üst segment olarak konumlandırıyor, hem de telefonun cam ve metal birleşimi tasarımı ona gerçek bir üst segment telefon havası kazandırıyor.

Venus Z20, bu ayın başı itibarıyla ülkemizde satışa sunuldu. Vestel, 2099 TL fiyat etiketine sahip olan bu telefonu, piyasaya çıkışının şerefine özel bir paket hâlinde sunuyor. Vestel Venus Z20’yi ilk satın alanlara telefonun yanı sıra Vestel marka Desibel Makaron kulaklık da sunuluyor. Buna çeşitli servis abonelikleri de eşlik ediyor. Teknoblog ofisine böyle bir paket ulaştı. Biz de kutu açılışını birlikte gerçekleştiriyor, hem Venus Z20’ye hem de Desibel Makaron kulaklıklara birlikte bakıyoruz.

Venus Z20 hızlı şarj destekli bir akıllı telefon. Alt kenarındaki USB-C portu üzerinden şarj oluyor. Kutusundan da hızlı şarj özellikli bir adaptör çıkıyor. Şarj testini yapacağız ve incelemede hızlı şarj performansının nasıl olduğuna yakından bakacağız. Kulaklığı da silikon uçlu olmasa da topuz biçiminde ve kulak kanalına doğru giriyor. Tabii ki, ilk satın alanlar bu kulaklığın yerine Desibel Makaron kulaklıkları kullanmayı tercih edebilirler.

Venus Z20’nin tasarımı ve benzeri unsurlarıyla ilgili detayları incelemeye saklayalım. Ancak 18:9 görüntü oranlı, Full HD+ çözünürlüklü ekranının siyah renk derinliğinin epey fazla olduğunu, bunun da renkleri daha canlı biçimde gösterdiğini görüyoruz. Zaten Vestel de, belki de buna dikkat çekmek için, siyah renkli arka plana sahip olan, ön planda da farklı renklerin bir desen oluşturduğu sade bir duvar kağıdını tercih etmiş.

Vestel’in en yeni Android telefonuyla ilgili izlenimlerimizi, yorumlarımızı çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER