Manşetler

Vestel Venus Z10 ile üst segmente merhaba diyor

vestel venus z10Vestel son yıllarda Türkiye akıllı telefon pazarının en iddialı oyuncuları arasında yer alıyor. Özellikle giriş seviyesinde ve orta segmentte kayda değer bir başarı yakalayan şirket, aynı performansı üst segmentte de sürdürmeyi amaçlıyor. Vestel Venus Z10 ile bu yolculukta ilk adımını atıyor.

Şirket, Venus Z10’u Barselona’da düzenlenen 2017 Mobil Dünya Kongresi’ndeki (MWC 2017) standında ilk kez gözler önüne çıkardı. Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak olan Venus Z10, 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlüklü 5.2 inç IPS ekranla raflardaki yerini alacak. Venus Z10’un kasasında ise ana materyal olarak metal ve Vestel’in “diamond cut” adını verdiği cam tercih edilmiş.

64-bit sekiz çekirdekli Qualcomm işlemci barındıran Venus Z10, kamera performansı konusunda da Venus serisinin mevcut üyelerine kıyasla sıçrama vadediyor. Akıllı telefonun önünde 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Arkasında ise dual tone true flaşın eşlik ettiği 13 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. Arka kamerada bulunan otomatik odaklama, optik ve elektronik görüntü sabitleme gibi özellikler, daha gelişmiş bir kamera deneyiminin önünü açıyor.

Vestel Venus Z10 ile birlikte segment politikasını değiştiriyor

Vestel, bu yıldan itibaren Venus ailesinin üyelerini üç farklı segmentte kullanıcılarla buluşturacak. Venus E serisi, şirketin giriş segmenti telefonlarını barındıracak. Orta segmentteki ürünler ise Venus V serisinin altında sunulacak. Üst segmentteki ürünler ise Venus Z markasını taşıyacak. Vestel yıl içinde her üç segmentte de yeni ürünleri kullanıcılarla buluşturacak.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise yeni telefonları Venus Z10 ile ilgili olarak şu sözleri söyledi: “Venus ailesinin yeni nesil üst segment modeli olan Venus Z10 gerek özellikleri gerekse tasarımı ile son derece iddialı bir ürün olarak geliyor. Venus Z10, Avrupa?nın en büyük fabrikalarından biri Vestel City’de mühendislerimizin tasarım ve inovasyon yeteneğinin bir ürünü olarak ortaya çıktı. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada alıcı bulacağına inandığımız Venus Z10 hem yarattığı istihdam hem de ihracat gelirleri ile Türkiye’ye büyük bir katma değer sağlayacak.”

İLGİLİ HABERLER