Manşetler

Vestel Venus V6 satışa sunuldu

vestel venus v6

Akıllı telefon portföyünü her yıl çıkardığı yeni modellerle genişleten Vestel, IFA 2018’i de boş geçmemişti. IFA 2018’de amiral gemisi olarak konumlandırdığı Venus Z30‘u gözler önüne çıkaran şirket, Venus V6’yı da duyurmuştu Vestel Venus V6, tanıtılmasından kısa bir süre sonra raflardaki yerini aldı.

Venus V6’nın hedef kitlesinde akıllı telefonuyla fotoğraf çekmeyi sevenler bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü çift lensten oluşan bir kamera modülü yer alıyor. Bu modüle çift tonlu LED flaş eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Bu kameraya da flaş eşlik ediyor. Vestel Venus V6, hem arka hem de ön kamerasında portre modu sunuyor.

Vestel Venus V6, 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. HD Plus Incell teknolojisinin kullanıldığı ekran 1440 x 720 piksel çözünürlük sunuyor ve Corning Gorilla Glass 3 tarafından korunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde 1.8 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 450 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üzerine 2 TB daha eklemek mümkün oluyor.

Vestel Venus V6 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3366 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Qualcomm QuickCharge 3.0 teknolojisinin varlığı sayesinde bu pili hızlı biçimde şarj etmek mümkün oluyor. Pilin şarjı ise USB-C girişi üzerinden gerçekleştiriliyor. Dahili FM radyo ve parmak izi tarayıcısı da telefonun bileşenleri arasında bulunuyor.

Kutusundan Android Oreo işletim sistemi yüklü olarak çıkan Vestel Venus V6, 1699 TL’lik fiyatıyla satışa sunuldu. Akıllı telefon için altın rengi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER