Manşetler

Video: Vestel Venus V3 kutusundan çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vestel’in geçtiğimiz hafta duyurusunu gerçekleştirdiği yeni Android telefon serisi Vestel Venus V3 içinde farklı teknik özelliklere sahip üç model yer alıyor. Venus V3 5570 bu üç telefon içinde teknik özellikleriyle serinin üst sınıf modeli olma özelliğini taşıyor. Venus V3 5570 test merkezimize ulaştı. Biz de ambalajı henüz açılmamış her ürüne uyguladığımız gibi, Venus V3 5570 için de bir kutu açılımı hazırladık.

Yuvarlatılmış köşelere ve sahip olan Vestel Venus V3, Gorilla Glass ekran camı, metal çerçeve ve plastik arka kapağın birleşiminden oluşuyor. 5.5 inç 1080p Full HD ekranın özellikle üstünde ve altında epey geniş bir çerçeve mevcut. Bu durum yüzey alanının artması anlamına gelse de, Venus V3’ü tek elle tutmak o kadar da zor sayılmaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Vestel Venus V3 Ön İnceleme

Venus V3’ün alt kenarında mikrofon, microUSB portu ve hoparlör ızgarası var. Hoparlör ızgarasının deliklerinin iPhone 6s ve HTC One A9’u hatırlattığını söylemek gerekiyor. Sağ kenarda ses tuşları ve güç butonu mevcut. Üstte de 3.5 mm. kulaklık jakı ve ikinci mikrofon yer alıyor.

vestel-v3-kutu-acilimi-251115

Venus V3’ün arkasını tamamen kapatan ince plastik kapağın yüzeyi kullanırken hoş bir his vermekle kalmıyor, aynı zamanda sürtünmeyi artırarak özellikle tek elle kullanırken Venus V3’ü daha rahat tutmayı mümkün kılıyor. Kapağı çıkardığımızda 2480 mAh kapasiteli pil için ince ve uzun bir alanın bırakıldığını görüyoruz.

Venus V3’ün önünde 8 megapiksel, arkasında da 13 megapiksel kamera yer alıyor. 13 megapiksel arka kameranın yanında çift renkli LED flaş bulunuyor. Arka kapaktaki Venus logosu ve alttaki Venus yazısı da ilginç detaylar.

Vestel Venus V3’te Android 5.1 Lollipop çalışıyor. Kullanıcı arayüzünde temel olarak Google’ın Lollipop’ta sunduğu ham arayüz unsurlarını görmekle birlikte, Vestel’in de özelleştirmelerinin azımsanmayacak derecede olduğu da dikkat çekiyor. Kamera, Mesajlar, Telefon, Kişiler, Mesajlaşma gibi yerleşik Android uygulamalarının ikonlarının Vestel tarafından özelleştirildiğini görüyoruz.

Ana ekrana baktığımızda, birinci panelde Google’ın uygulamalarının ağırlığının bir hayli fazla olduğuna tanık oluyoruz. Google klasörü altında Gmail, Haritalar, YouTube gibi uygulamalar bulunurken Yarat klasörü altında Dokümanlar, Sheets, Slaytlar, Drive, Keep gibi Google’ın üretkenlik uygulamaları yer alıyor. Play klasörü altında da Play Gazetelik, Play Oyunlar, Play Kitaplar gibi Google Play uygulamalarını görüyoruz.

Vestel Venus V3 ile ilgili daha fazla detayı çok yakında yayınlayacağımız incelemede bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER