Teknoloji

Vertu yeni telefonlarında TCL’in teknolojisini kullanacak

vertu tclVertu, “lüks telefon” denince akla ilk gelen markalar arasında yer alıyor. İngiltere’de üretilen el yapımı telefonlara sahip olabilmek için ciddi bir meblağı gözden çıkarmak gerekiyor. Ancak bundan sonra taşlı kasa ve yeşil derinin altında Çin menşeili bir teknoloji bulunacak. Vertu TCL Communications ile yaptığı anlaşma doğrultusunda bundan sonra üreteceği 300 bin el yapımı telefonda TCL’in “yenilikçi teknoloji”sini kullanacağını açıkladı. Lüks telefon üreticisi bu anlaşma için 40 milyon doların “el değiştirdiğini” de belirtti.

Vertu’nun açıklaması ve kullandığı “el değiştirme” deyimi, taraflar arasındaki anlaşmayı kavramak için yeterli olmuyor. Ancak detaylar ne olursa olsun, anlaşmanın TCL için büyük bir zafer anlamına geldiği söylenebilir.

Vertu TCL portföyündeki ilk büyük şirket değil

Kendisini büyük bir marka olarak konumlamak adına ciddi ölçüde mesai harcayan şirket, farklı sektörlerde önemli isimlerle işbirliği yapıyor. Samsung için TV üreten, Roku ile birlikte TV’lere markasını veren ve Palm markasını elinde bulunduran TCL; Alcatel, Turing ve BlackBerry logolu akıllı telefonların da üretimini üstlenmiş durumda.

Mevcut bilgiler, iki taraf arasındaki işbirliğinin bir tedarik anlaşmasından öte olmadığını gösteriyor. Yine de, dünyanın en pahalı telefonlarından birini üretme hakkına sahip olmak TCL için önemli bir adım niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER