Teknoloji

Vertu eski telefonlarını açık artırmayla satıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vertuLüks telefon üreticisi Vertu, Birleşik Krallık’taki üretim operasyonunu temmuz ayı itibarıyla sonlandırmıştı. Eski telefonlarını açık artırmayla satmaya başlayan şirket, elindeki her şeyi paraya çevirmek istiyor gibi görünüyor.

Şirketin 2002 ile 2015 arasında ürettiği 105 telefondan oluşan koleksiyon, Bid Spotter isimli sitede listelendi. Söz konusu koleksiyonda 18 karat altın, titanyum, paslanmaz çelik ve pırlanta kaplamalı telefonlar bulunuyor. Vertu koleksiyon için kapıyı 20 bin sterlinden açtı.

Açık artırmayı yürüten G J Wisdom & Co., koleksiyonda hem gerçek hem de konsept telefonların bulunduğunu belirtti ve koleksiyondaki cihazlardan bazılarının çalışmadığını dile getirdi.

Vertu kısa bir süre önce firari iş adamı Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı. Şirketin borçlarını ödeyemeyen Uzan, iflası engelleyememişti. Uzan’ın alacaklılara şirketin 128 milyon sterlin borcuna karşı 1.9 milyon dolar teklif ettiğine dair haberler de gündeme gelmişti.

Vertu zamanında 30 bin dolara telefon satıyordu

Şirket zirvede olduğu zamanlarda 30 bin dolar karşılığında telefon satabiliyordu. Bu fiyat karşılığında müşterilere 7 gün 24 saat geçerli bir concierge hizmeti de sağlanıyordu. Şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü üç yeni telefon ise 4200 dolarlık fiyatlarıyla şirketin “en ucuz” cihazları olmuştu. Bu cihazlarda iki yaşında işlemcilerin kullanılması ise şirketin akıllı telefon pazarında değişen dinamiklerden uzak kaldığını düşündürmüştü.

İLGİLİ HABERLER