Teknoloji

Vertu borçlarını ödeyebilmek adına tasfiye sürecine girdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun yıllardır Türkiye dışında bir kaçak hayatı süren iş adamı Hakan Uzan, geçtiğimiz mart ayında ses getiren bir yatırıma imza atmış ve lüks telefon üreticisi Vertu’yu 50 milyon pound karşılığında satın almıştı. Haziran ayının ortalarında ise şirketin yeni telefonlarında TCL Communications’ın teknolojisini kullanacağı açıklanmıştı. Ancak Vertu cephesinden gelen son haberler, işlerin pek de planlandığı gibi gitmediğini gösteriyor.

Şirketin eski sahibi Hong Konglu yatırım fonu yöneticisi Gary Chen, birkaç hafta önce Uzan’ın kendisine satış nedeniyle ödemesi gereken 50 milyon poundu ödemediğini açıklamıştı. Uzan ise şirkete 1.9 milyon pound yatırım yapmayı planladığını, ancak daha sonrasında şirketin 128 milyon pound borcunun olduğunu öğrendiğini belirtmişti. Taraflar birbirini dava açmakla tehdit ederken, şirket bünyesindeki 200 çalışanın geleceği belirsizlik içine girmişti.

Bu belirsizlik pek de uzun sürmedi. Tasfiye sürecine giren şirket, 200 çalışanının işine son verdi. Şirketin borçlarını ödemeyi başarıp başaramadığı bilinmiyor. Ancak şirket adına açıklama yapan bir sözcünün artık ödeme yapılmadığını açıklaması, bazı çalışanların paralarının şirkette kalmış olabileceğini düşündürüyor. Şirketin resmi temsilcilerinden ise henüz bir açıklama gelmiş değil.

Hakan Uzan Vertu markasının haklarını ve lisanslarını muhafaza edecek

Hakan Uzan’ın şirketin markasının, teknolojisinin ve lisanslarının sahibi olmaya devam edeceği belirtildi. Ancak markanın kısa vadede canlanması pek olası görünmüyor. İnanılmaz fiyatlara ultra lüks telefonlar satarak ünlenen şirket, iPhone’ları ve Samsung Galaxy’leri süsleyip parlatan kuyumculara karşı ayakta duramamıştı.

İLGİLİ HABERLER