Teknoloji

Vertu Aster P Android telefon ile sahalara geri döndü

vertu aster p

Geçen yıl Hakan Uzan tarafından satın alınan lüks telefon markası Vertu, yaşadığı sıkıntıları geride bıraktığını, yeni tanıttığı lüks akıllı telefonuyla gösteriyor. Vertu Aster P, 29 bin TL civarında bir fiyat etiketi taşıyor.

Çin’de tanıtımı gerçekleştirilen Vertu Aster P, en son 2014 yılında bir ürün gördüğümüz Aster serisinin en son üyesi oluyor. Daha önce satılan diğer tüm Vertu telefonları gibi, Vertu Aster P de İngiltere’de, çok değerli malzemelerle elde yapılıyor.

Malzemeden bahsetmişken, Aster P’nin çerçevesi Grade-5 Titanyum alaşımdan üretildi. Ekranı ise tek parça 133 karat safir kristal camdan oluşturuldu. Bu da telefonun hem sağlam hem de hafif olmasını sağlıyor.

vertu aster p

Arkada ise lüks materyaller kullanılmış. Tüm arka yüzey timsah ve kertenkele karışımı deriyle kaplı. Deri yüzey farklı renk seçenekleriyle sunuluyor.

Aster P ile birlikte “concierge” düğmesi geri geliyor. Kenara yerleştirilmiş kırmızı renkli bu düğme, sahibinin kişisel asistanına 7 gün 24 saat doğrudan erişmesine imkan sağlıyor. Aynı zamanda arka tarafta SIM kart tepsisine erişim için martı kanadı tipinde kapaklar yer alıyor. Her bir kapağın altında işçiliğin imzasını görebilirsiniz.

vertu aster p

Vertu Aster P teknik özellikleri ve fiyatı

Teknik özelliklere baktığımızda verilen fiyata göre düşük seviyede kalıyor. Vertu Aster P, orta segment Snapdragon 660 CPU, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayla geliyor. AMOLED ekran ise 4.9 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Telefon gücünü 3200 mAh kapasiteli pilden alıyor.

Arkada 12 megapiksel kamera yer alıyor. Öndeki kamera da 20 megapiksel çözünürlüğe sahip. Açıkçası, Vertu potansiyel alıcıların arkadaki kameradan daha çok öndeki kamerayı kullanacaklarını düşünüyor. Telefon kutusundan Android Oreo yüklü olarak çıkıyor.

Vertu Aster P sadece Çin’de satışa sunuldu. Telefonun siyah ve beyaz renkli versiyonları 35 bin 800 yuan (29 bin 215 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Altın isteyenlerin ise 98 bin yuan (79 bin 974 TL) ödemeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER