Manşetler

Verizon yöneticisine göre yeni iPhone yılın dördüncü çeyreğinde çıkacak

iphone-4s-inceleme-00023

ABD’de faaliyet gösteren telekomünikasyon operatörü Verizon’un radarımızda olduğu söylenemez, ancak şirketin 2012 ikinci çeyrek performansının ele alındığı toplantıda paylaşılan ilginç bir detayı atlamadan geçemedik. Şirketin mali işler üst yöneticisi Fran Shammo gelecek nesil iPhone’un çıkışıyla ilgili bazı bilgileri ağzından kaçırdı.

Shammo’ya ikinci çeyrekte müşterilerin cihazlarını değiştirmelerini neyin engellemiş olabileceği soruldu. Shammo da dedikodu değirmeninin sürekli çalışmakta olduğunu, yeni bir telefonun dördüncü çeyrekte geleceğini, bu nedenle insanların bekliyor olabileceğini cevap olarak dile getirdi. Verizon CFO’sunun “yeni telefon” ile kastettiği herhangi bir telefon olabilir. Ancak “dedikodu değirmeni” tabiriyle birlikte ele alındığında bunun yeni iPhone olduğunu düşünmemek elde değil.

Apple iPhone 4S’i geçen yılın ekim ayında, yani dördüncü çeyreği içinde çıkarmıştı. Her ne kadar şu sıralar yeni iPhone’un, nam-ı diğer iPhone 5’in eylülde çıkacağı söylense de, ekim ayı biraz daha mantıklı bir zaman aralığı gibi görünüyor. Üstelik Apple’ın ABD’de Verizon ile iPhone üzerine olan iş ortaklığını göz önünde bulundurduğumuzda, CFO’nun Apple’dan bir şeyler duymuş olabileceğini düşünebiliriz, değil mi?

Bu arada yeni iPhone gerçekten Fran Shammo’nun belirttiği gibi dördüncü çeyrekte çıkacaksa, o halde bu cihazın Türkiye’ye gelişi de aralık ayını bulabilir, tıpkı geçen yıl olduğu gibi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER