Teknoloji

Verizon Wireless’teki Vodafone hisselerinin 130 milyar dolar karşılığında Verizon’a devri onaylandı

Verizon, Vodafone ile ortak olduğu Verizon Wireless’teki Vodafone hisselerini 130 milyar dolar karşılığında devralacağını bundan üç ay önce doğrulamıştı. Bu açıklamanın ardından sürecin tamamlanması için beklenen önemli adımlardan biri daha atıldı ve hisse devri ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylandı. Böylelikle 2014’ün ilk çeyreğinde Verizon’ın kârlı kablosuz iletişim işinin iplerini tamamen eline almasının önünde bir engel kalmadı.

verizon-020913

FCC’nin anlaşmayı onaylamasında ABD kablosuz iletişim operatörlerindeki yabancı yatırımı artırmaya yönelik olarak yenilenen kuralların etkili olduğu düşünülüyor. Halihazırda Verizon Wireless’in yüzde 55 hissesine sahip olan Verizon, Vodafone’un 1999 yılından bu yana sahip olduğu yüzde 45 oranındaki hisseyi tekrar kontrolüne alacak. Anlaşma çerçevesinde Vodafone hissedarları aynı zamanda Verizon hisselerine sahip olacak.

Verizon adına bir açıklama kamu düzeninden sorumlu yürütücü başkan yardımcısı Randal Milch, Vodafone ile yaptıkları anlaşmayı hızlı bir biçimde onayladığı için FCC’ye teşekkür etti ve bu anlaşmanın Amerikan ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olan kablosuz iletişime doping etkisi yapacağını dile getirdi.

İlgili >> MarketWatch, ABD Federal İletişim Komisyonu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER