Teknoloji

Verizon AOL’i 4.4 milyar dolara satın alıyor

aol-logo-120515

Verizon AOL’i 4.4 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Hisse başına 50 dolara denk gelen bu anlaşmanın yaz aylarında nihayete ermesi bekleniyor.

Amerikan mobil iletişim devi Verizon, bu satın almayı gelecekte büyüme amacıyla dijital ve video platformlarını inşa etmede önemli bir adım olarak nitelendirdi. AOL’in dijital içeriği ve reklamcılık tecrübesi Verizon’ın LTE üzerinden kablosuz video içerik tüketimi ve diğer video ilişkili servislerin paraya çevrilmesi stratejisinde önemli bir rol oynayacak.

AOL’in bünyesinde Engadget, TechCrunch ve 2011 yılında 315 milyon dolar karşılığında satın alınan Huffington Post da bulunuyor

Bu satın alma Verizon’ın geçen yıl Verizon Wireless’daki Vodafone hisselerini 130 milyar dolar karşılığında kontrolüne almasının arkasından gerçekleştirilmiş en büyük işlemi olarak nitelendirilebilir.

Aslında Verizon’ın AOL’i satın alacağına dair dedikodular daha önce su yüzüne çıkmıştı, ancak Verizon CEO’su Lowell McAdam geçtiğimiz ocak ayında bu dedikoduları yalanlamış, herhangi bir görüşmede bulunulmadığını; şirketinin ve diğer mediya şirketlerinin tamamen satın alma yerine işbirlikleri için uygun adaylar olabileceğini söylemişti.

Bugünse McAdam, AOL’in bir kez daha dijital dünyanın öncülerinden olduğunu ve dijital olarak bağlanmış dünyada yeni bir rota çizmenin heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER