Manşetler

Veri skandalına rağmen Facebook’un ziyaretçi sayısı arttı

facebook hizmet türkiye
facebook
Facebook’un kullanım rakamları patlayan Cambridge Analytica skandalına rağmen Nisan 2018’de yükseliş gösterdi

Cambridge Analytica veri skandalına rağmen Facebook’un ziyaretçi sayısında artış görüldü. Goldman Sachs ve Deutsche Bank rakamları Facebook için işlerin yoluna girdiğini gösteriyor.

Twitter’da açılan ve epey ses getiren #DeleteFacebook gibi kampanyalara rağmen, yatırım bankası ve finansal servisler şirketi Goldman Sachs’ın yeni bulgularına göre, Cambridge Analytica veri skandalının sosyal ağın trafiğine etkisi çok az seviyede kaldı. Hatırlayacak olursanız, söz konusu skandal en fazla 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerine izinsiz erişildiği ve bunların 2016 ABD seçimlerinin sonuçlarını etkilemek amacıyla kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Business Insider‘ın haberine göre, Facebook’un kullanımı en zor zamanları geçirdiği dönemde gerçekten artış gösterdi. comScore’un verilerini dikkate alan şirket, geçtiğimiz nisan ayında ABD’deki tekil kullanıcılardan gelen mobil trafiğin yıldan yıla yüzde 7 arttığını dile getirdi. Toplamda 188.6 milyon Amerikan kullanıcı servise erişti.

Yükselen kullanıcı sayısı Facebook’un memnuniyet duyduğu tek kalemlerden bir tanesi değil. Ayrıca uygulamada geçirilen zamanın da arttığı comScore grafiğinden anlaşılıyor.

Deutsche Bank da kendi reklam sistemi kontrollerine dayanarak, Facebook’un 583 milyonun üzerinde sahte hesabı silmesinin sosyal ağ genelinde kitle erişimine herhangi bir olumsuz etkide bulunmadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Deutsche Bank, bu verilerin farklı mülkler üzerinden erişim sağlayan kitleyi yansıttığını, Facebook’un temeline sıkıca bağlı olmadığını kaydetti. Ancak site genelinde sahte hesapların temizlendiğini ve bunun da Facebook genelinde reklam erişiminin büyümeye devam ettiğini gösteren güçlü bir gösterge olduğunu da ekledi.

Yukarıda dile getirilen rakamlara ek olarak, Facebook’un hisse senedi fiyatı da skandal sonrası eski seviyelerine dönüyor. Haberi hazırladığımız sırada hisse senedi fiyatı 182.68 dolardı.

İLGİLİ HABERLER