Teknoloji

Verbatim’den hem USB hem de eSATA destekli Combo disk

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Verbatim iki farklı arayüzü tek bir cihaz üzerinde buluşturuyor. Combo Taşınabilir sabit disk ile USB sürücünün kullanım rahatlığı yüksek hızlı bağlantı desteği sunan eSATA ile birleşiyor.

130 x 80 x 17 milimetrelik boyutlara 205 gram ağırlığa sahip bu depolama cihazı eSATA arayüzü üzerinden saniyede 3Gbit’lik veri transfer hızı sunuyor. 500 GB’lık kapasiteye sahip olan bu taşınabilir disk Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7, Mac OS X 10.1 ve üstü ve Linux işletim sistemleriyle uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Cihazla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi yazının devamında yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

Verbatim?den yeni 500GB Taşınabilir Sabit Disk eSATA/USB 2.0 Combo

İstanbul 25 Mart 2010 – Bir cihaz, iki entegre arayüz: Yeni Combo Taşınabilir Sabit Disk. Verbatim, USB sürücünün kullanım rahatlığı ile yüksek hızlı bağlantı avantajları sunan Elektrikli eSATA?yı birleştiriyor. Güçlü Taşınabilir Sabit Sürücü dayanıklı alüminyum kasada sadece 205 gram ağırlığında ve 3Gbit/sn veri aktarım hızıyla son derece süratli hizmet sunan eSATA ile geliyor. Yeni Verbatim eSATA/USB 2.0 Combo 500GB HDD uzman perakende mağazalarında satışa sunuluyor.

? Ultra hızlı eSATA 3Gbit/sn kadar veri transfer hızı
? Güç Beslemeli eSATA ayrı bir güç kaynağı için kablo gereksinimini ortadan kaldırır
? Sağlam alüminyum muhafaza
? Nero BackItUp 4 Essentials Yazılımı yüklüdür
? Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7, Mac OS X 10.1 veya üstü ve Linux ile uyumlu

Verbatim?in yeni taşınabilir sabit diski çalışken son derece hızlı veri aktarımı sağlar. USB 2.0 ile Elektrikli eSATA bağlantısı son dere başarılı kullanım imkanı sağlar. Veri Elektrikli eSATA portu üzerinden eSATA bağlantı özellikleri taşıyan başka bir cihaza maksimum 3Gbit/sn hızla transfer edilebilir. Veri transferi açısından, Elektrikli eSATA portu, USB 2.0?dan altı kat daha hızlıdır.

Yeni Verbatim Taşınabilir Sabit Disk, elektrik bağlantısından güç kaynağı gereksinimini ortadan kaldırarak tek kablo çözümü olarak özel bir elektrikli eSATA Kablo özelliği sunar. Enerji akışı sağlamayan daha eski eSATA portları için USB (güç) ve eSATA (veri)?den eSATA port işlevi için bağlantı noktası oluşturan ayrı bir Y-kablosu ilave edildi.

Kullanıcılar diskte yüklü olan Nero BackitUp4 yazılım ile PC veya dizüstü bilgisayarlarından tüm önemli verilerini yedeklemek için mükemmel bir yer olarak küçük sabit diski kullanabilirler. ESATA/USB Combo HDD, Windows, Mac OS ve Linux ile uyumlu çalışır. Boyutu 130 x 80 x 17 milimetre ve sadece 205 gram ağırlığında üstelik 24 ay garantili olarak sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER