Teknoloji

Vatan Bilgisayar mağazalarının yeniden açılma tarihi belli oldu

Vatan Bilgisayar mağazalarının yeniden açılma tarihi belli oldu

Yeni koronavirüs salgınının Türkiye’de artış göstermeye başladığı mart ayının ikinci yarısında mağazalarını kapatma kararı alan Vatan Bilgisayar, cuma günü yaptığı bir açıklamayla mağazalarını 1 Haziran tarihinde yeniden açacağını duyurdu. Bu bilgi şirketin Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Aynı zamanda web sitesinde de bu duyuru yapıldı.

Vatan Bilgisayar yeniden açacağı mağazalarda ne gibi önlemler alacağına dair bilgi vermedi. Ancak sosyal mesafenin gözetilmesi, aynı anda mağazada bulunan kişi sayısına sınırlandırma getirilmesi ve mağazada sergilenen ürünlerin dezenfeksiyonu konusunda sıkı bir çalışma yapılması gibi önlemlerin alınmasını bekleyebiliriz. Vatan Bilgisayar’ın alacağı önlemler konusunda detaylı bilgi vereceğini tahmin ediyoruz.

Koronavirüs salgını Türkiye’de aşağı yönlü seyir izliyor. Günlük vaka sayıları ve vefat sayıları azalırken, iyileşen hastaların sayısı da artıyor. Bu tablo doğrultusunda devlet, tedbiri elden bırakmadan dışarıdaki hayatı yeniden canlandırmaya yönelik adımları atıyor. Alışveriş merkezlerinin açılması, yeni döneme yönelik atılan ilk adımlardan bir tanesi olmuştu. 11 Mayıs tarihinde belirli AVM’ler açılmaya başlamıştı, ancak bu mağazaların içinde bulunan Vatan Bilgisayar mağazaları da kapalı durumdaydı. 1 Haziran itibarıyla bu mağazaların da açıldığını göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER