EğlenceTeknoloji

Valve yenilenen Steam kütüphane görünümünü herkese açtı

valve steam

Valve geçtiğimiz eylül ayında yeniden tasarlanmış Steam kütüphanesini beta olarak erişime açmıştı. Şirket yeni tasarımın her kullanıcı için aktif hâle geldiğini duyurdu.

Yeni kütüphane yenilenmiş bir görsel tasarıma sahip. Böylelikle oyunlarınızı bulmanız, arkadaşlarınızın neler oynadığını görmeniz, kütüphanenizdeki oyunlarla ilgili haberleri ve yeni gelişmeleri yakından takip etmeniz kolaylaşacaktır.

Güncellenmiş kütüphane görünümüne erişmek için Steam yazılımını bir ya da iki kez yeniden başlatmanız gerekiyor.

“What’s New”, yani “Yeni” bölümü özellikle en kullanışlı yeniliklerden bir tanesi olacaktır. Burası sayesinde sahip olduğunuz oyunlarla ilgili yenilikleri görebilirsiniz. Oyun geliştiricileri Valve’ın “etkinlikler” olarak adlandırdığı yeni bir aracı kullanarak bu Yeni sekmesini haberler ve gelişmelerle besleyebilecekler. Aynı zamanda oyunun kitle merkezi ve mağaza sayfalarını da bu araçla düzenleyebilecekler.

valve steam yeni kütüphane
Steam’in yeni kütüphane görünümü | Görsel: The Verge

Ayrıca hangi arkadaşınızın hangi oyunu oynamakta olduğunu tek bir bakışta görebileceksiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünde hangi arkadaşların PlayerUnknown’s Battlegrounds oynadığı görülebiliyor.

Son güncellemeyle birlikte Valve, Remote Play Together Beta servisinin kapsamını da genişletiyor. Bu ayın başlarında açılan servis sayesinde, yerelde arkadaşlarınızla oynadığınız oyunları tüm Steam kullanıcılarıyla oynamanız mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER