Eğlence

Valve’dan Twitch’e rakip: Steam TV

valve pc steam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve Twitch’e rakip olacak kendi servisini çıkarıyor. Bunun lansmanını da The International turnuvasında gerçekleştirdi. Steam.tv, Valve’ın yeni yayın sitesi ve şu anda şirketin Dota 2 oyununun yayını için kullanılıyor.

Valve’ın Steam TV‘yi lanse etmesi tam da yıllık Dota 2 e-spor turnuvası olan The International‘a denk geldi. 20 Ağustos‘ta başlayacak olan bu turnuva, dünyadaki en büyük e-spor turnuvası olarak nitelendiriliyor. Bunda verilen 24 milyon doları aşkın ödülün de payı büyük. Gerçekten de bu turnuva hem mekan hem de zamanlama açısından, Valve’ın kendi yayın servisini tanıtması için ideal görünüyor.

Steam TV, şu anda çok temel seviyede görünüyor. Sadece Dota 2 ile sınırlı ve Steam hesabına giriş yapmak sadece arkadaşlar listesine ve grup sohbetlerine erişim izni veriyor. CNET’in belirttiğine göre, yayını arkadaşlarınızla birlikte izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz. Ne var ki, şu anda kullanıcı girişi yapıp kendi Steam oyunlarınızı diğerlerinin izlemesi için yayınlamanız mümkün olmuyor.

Twitch’in rakiplerine Steam TV de ekleniyor

Valve‘ın Dota 2‘yi yayınlamanın ötesine hedeflerinin olup olmadığı şu an için bilinmiyor. Ancak Twitch’in rakibi servislerin sayısının giderek arttığını belirtmek gerekiyor. Microsoft‘un Mixer adlı kendi yayın servisi var. Google‘ın da YouTube oyun platformu var. Her iki servis de Twitch‘in büyük rakipleri konumunda ve oyunculara kendi oyunlarını canlı yayınlama imkanı veriyor. Diğerleri de yayınlanan oyunları izleyebiliyor. Valve’ın yakın zamanda Steam TV ile ilgili daha fazla bilgi vereceğini tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER