Manşetler

Valve Steam Machines donanım üreticilerini ve ilk makineleri detaylandırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve’ın geçtiğimiz yılın sonlarında duyurduğu Steam açık kaynak oyun konsolu platformuyla ilgili daha fazla detayın CES 2014’te verilmesi bekleniyordu. Beklenti gerçekleşti ve ilk Steam Machines konsollarını çıkaracak üreticileri ve bunların ürünlerini öğrenme fırsatı bulduk.

SONY DSC

İlk Steam Machine donanımları bu üreticilerden gelecek: Alienware, Alternate, CyberpowerPC, Falcon Northwest, iBuyPower, Next SPA, SCAN, Zotac, Webhallen, Materiel.net, Gigabyte, Maingear ve Digital Storm.

Gigabyte Brix Pro’nun orta boyutlara sahip gövdesinin içinde Intel Core i7770R işlemci, Intel Iris Pro 5200 grafik işlemcisi Bulunuyor. Brix Pro Steam Machine iki adet 4 GB RAM ve 1 TB SATA 6Gb/s sabit disk sürücüsüyle çalışıyor. Gigabyte’ın bu makinesinin başlangıç fiyatı henüz netlik kazanmadı.

Material.net’in makinesinde MSI GeForce GTX 760 OC grafik işlemci birimi ve Intel Core i5 4440 CPU bulunuyor. 8 GB RAM ve 8GB+1TB SSHD hibrit depolama birimi barındıran bu makinenin başlangıç fiyatı 1098 dolar olarak belirlendi. Origin PC Chronos Steam Machine ise ayarlanabilir teknik özelliklere sahip olacak ve fiyatlar da buna göre değişecek. Ancak bu cihazın Intel Core i7 işlemci, 2 x 6 GB NVIDIA GeForce GTX TITAN, sınırsız RAM ve depolama desteğine sahip olacağını söyleyebiliriz.

Webhallen oyun makinesinde NVIDIA GTX 780 GPU, Intel Core i7 CPU gibi başlıca teknik özellikler bulunacak, 1499 dolarlık başlangıç fiyat etiketiyle satılacak. Maingear’ın giriş seviyesi ürününden de bahsedildi, ancak bu ürünün detayları henüz tam olarak netleşmedi. Zotac’ın makinesinin de 599 dolar gibi yüksek olmayan bir fiyata sahip olması, içinde de Intel Core işlemci, NVIDIA GeForce GTX grafik işlemci birimi ve sonradan şekillenecek teknik özelliklerin bulunması bekleniyor.

SCAN NC10 ise NVIDIA GeForce GTX 765M grafik işlemci birimi ve 1090 dolarlık fiyat etiketiyle çıkacak. 500 GB RAM dahili bellek ve 8 GB RAM gibi bileşenlerle desteklenen ve Intel Core i3 işlemci taşıyan bu oyun konsolu daha çok gümüş renkli bir harici disk sürücüsüne benziyor. NEXT SPA makinesi de fiyatı henüz kesinleşmeyen ürünler arasında. Ancak Intel Core i5 işlemci ve NVIDIA GTX 760 GPU barındıracağı söyleniyor.

iBuyPower Steam Machine dört çekirdekli AMD veya Intel CPU, Radeon GCN grafik işlemci birimi ve 8 GB RAM gibi başlıca teknik özelliklerle gelecek. 500 GB’nin üstünde kapasiteye sahip sabit disk seçenekleriyle bu makinelerin fiyatı 499 dolardan başlayacak. CyberPowerPC ise 499 dolardan başlayan ve yukarılara doğru tırmanan fiyatlarla; AMD ya da Intel Core i5 CPU, AMD Radeon R9 270 veya NVIDIA GTX 760 grafik işlemci birimi, 8 GB RAM ve 500 GB gibi dahili depolama alanı gibi tercihlerle müşteri arayacak.

İddialı Steam Machines konsollarından biri Falcon Northwest TIKI’den gelecek. 1799 ila 6000 dolar arasında değişen fiyatlara sahip olacak bu oyun konsolu üst sınıf CPU, NVIDIA GeForce GTX TITAN grafik işlemci birimi ve bunun gibi yüksek profilli teknik özelliklerle sunulacak. Alternate’in giriş seviyesi ürünü ise Intel Core i5 CPU, Gigabyte GTX 760 grafik işlemci birimi, 16 GB RAM ve 1 TB SSHD depolama birimi gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacak.

Alienware’ın Steam Machine konsolu da CES 2014’te konuşulanlar arasında yer alıyor. Hakkında fazla detay verilmese de, çekici görünümlü ve küçük bir kasaya, Alienware ve Steam logolarına sahip bu ürün de oyunseverlerin aklını başından alacaktır.

Valve’nin birçok donanım iş ortağı olduğu görülüyor, ancak bu durum şirketin kendi Steam Machines donanımını üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Şirket bu ihtimâli tamamen ortadan kaldırmayacak şekilde açıklamalar yaptı.

İlgili >> Valve [PDF]

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER