Teknoloji

Valve Steam Machines beta donanımının teknik özelliklerini açıkladı

Valve Steam Machines beta donanımına ait teknik özellikleri açıkladı. Şirketin donanım ekosistemi kurma ve oturma odalarında hakimiyeti ele geçirme planının ilk adımı olacak Steam Machines beta yeni SteamOS işletim sistemiyle çalışan ilk cihaz olacak.

valve-steam-ekosistem-011013

Daha önce açıklandığı gibi beta cihazı yıl sonuna kadar 300 Steam üyesine ulaşacak, 2014 yılında da bu cihazı takip eden ve daha fazla kullanıcıya ulaşacak yeni Steam OS cihazları çıkacak.

300 beta katılımcısının elde edeceği cihazlar nispeten ilgi çekici nitelikler taşıyor. Valve, ücretsiz olarak dağıtacağı bu cihazı beta süreci sonrasında ticari ürün olarak sürdürmeyi düşünmüyor; bu cihaz sadece bir Steam OS cihazının neler yapabileceğini gösterme görevini üstlenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Valve SteamOS, Steam Machines ve Steam Controller hakkında bilmeniz gerekenler

Steam Machines beta GPU tarafında NVIDIA Titan, GTX780, GTX760 ve GTX660 gibi farklı seçeneklerle sunulacak. CPU tarafında bazı kutuların Intel Core i7-4770 ile, bazılarının da i5-4570 veya i3 işlemcilerle geleceğini görüyoruz. RAM ise hepsinde 16 GB DDR3-1600 ve 3 GB GDDR5 (GPU) olacak. 1 TB / 8 GB hibrit SSD sayesinde oyunseverlere yeterli depolama alanı sunulacak. Her bir donanım 450W 80Plus Gold güç birimiyle desteklenecek.

Valve Steam Machines beta cihazlarının neye benzeyeceğini henüz göstermedi, ancak 12 x 12.4  x 2.9 cm.’lik bir kutu göreceğimiz belirtiliyor. Prototip teknik özellikler bakımından yükseltilebilir olacak.

Beta programına katılamayan, yine de kendi Steam Machines beta versiyonunu oluşturmak isteyenlere de güzel bir fırsat sunuluyor. İsteyen herkes bileşenleri kendisi toplayarak aynı makinelerden oluşturabilecek. SteamOS ücretsiz bir işletim sistemi olduğu için de sistemi çalışır hâle getirmek pek de zor olmayacak. Ayrıca Valve aynı şekilde bir kasa yaptırmak isteyenler için CAD çizim dosyalarını bile erişime açıyor.

İlgili >> Valve

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER