Teknoloji

Valve Steam Machines beta makinelerinin dağıtımına başlıyor, SteamOS’i indirmeye sunuyor

Valve, 300 beta test kullanıcısına Steam Machine prototip makinelerinin gönderilmesine 13 Aralık tarihinde başlanacağını açıkladı. Ayrıca Valve aynı günde SteamOS’i yayınlayacak; bireysel kullanıcı veya OEM, isteyen herkes bu işletim sistemini indirebilecek.

steam-machines-121213

Ne var ki, Valve işletim sistemini indirip yüklemek isteyen Steam fanlarına bir uyarıda bulundu: “Eğer cesur bir Linux korsanı değilseniz, onu denemek için 2014 sonuna kadar beklemenizi tavsiye ederiz.”

SteamOS hakkında ilerleyen haftalarda daha fazla detayın ortaya çıkması, işletim sisteminin nasıl çalıştığı, performansı ve kullanıcı deneyimi hakkında daha fazla fikir edinmeyi bekliyoruz. Ayrıca Valve’ın CES 2014’te çeşitli duyurulara da imza atması bekleniyor. Bunların arasında Steam Machine ortaklarının duyurusunun da olduğu tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Valve SteamOS, Steam Machines ve Steam Controller hakkında bilmeniz gerekenler

Steam’in temelleri üstüne inşa edilen SteamOS işletim sistemi Linux mimarisini kullanıyor. Valve’ın üstünde epey bir geliştirme çalışması yaptığı SteamOS’in ücretsiz olması ve kurulum için bir Valve donanımı gerektirmemesi onu daha ilginç ve çekici kılıyor. Ayrıca Valve onu üreticiler için ücretsiz lisanslanabilir bir işletim sistemi olarak sunmayı hedefliyor.

Valve’ın Steam Machine beta makinelerinin testi için seçtiği 300 beta kullanıcısı da ABD’de bulunuyor. Onların, deneyimlerini YouTube’da hazırlayacakları videolarla paylaşmalarını bekliyoruz.

İlgili >> Valve

İLGİLİ HABERLER