Teknoloji

Valve resmi Steam Machine’in çıkışını 2015’e erteledi

Steam Controller oyun kumandasının çıkış tarihini duyuran Valve, resmi Steam Machine konsolunun piyasaya çıkışının da 2015’e ertelendiğini açıkladı.Steam Community sayfasından yapılan açıklamada kablosuz Steam Controller prototiplerinin test sürecinde tahmin edilenden fazla geri bildirim toplandığı için bu kararın alındığı belirtildi. Valve’dan Eric Hope kablosuz Steam Controller testlerini geniş bir yelpazede gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

valve-steam-machines-beta-161213

Çok fazla faydalı geri bildirim aldıklarını söyleyen Hope, bunun daha fazla iyileştirme yapma anlamına geldiğini ve kendilerini biraz daha meşgul kıldığını belirtti. Hope çıkış takvimini 2015’e kaydırmanın daha gerçekçi bir eylem olacağını sözlerine ekledi. Henüz prototip aşamasında olan Steam Controller daha önce de bir işlemden geçmiş ve ortasındaki dokunmatik ekrandan vazgeçilmişti. Gelen geri bildirimlerin ışığında kumandanın başka değişimler geçirmesi de olası gözüküyor.

Konseptin konsol kısmını oluşturan Steam Machine ise şimdiden hazır durumda. İş ortakları tarafından geliştirilen konseptler geçtiğimiz ocak ayında CES 2014’te gösterilmiş olsa da, resmi oyun kumandası olmadan Steam Machine’in de istenilen hissiyatı sağlayamayacağı ifade ediliyor. Valve Steam Machine ve Steam Controller’ın piyasaya çıkışı konusundaki bilgileri paylaşmayı sürdüreceğinin sözünü verdi.

İlgili >> Steam Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER