Teknoloji

Valve Steam Machine beta kutu açma videoları gelmeye başladı (videolu)

Valve’ın beta niteliği taşıyan Steam Machine adlı makineleri 300 beta kullanıcısına ulaştı ve hemen arkasından beklediğimiz şekilde çeşitli kutu açma videolarını görmeye başladık.

valve-steam-machines-beta-161213

Valve Steam Machine’in gönderiminde oldukça yaratıcı bir yaklaşım sergilemiş ve ürünü alıştığımız geleneksel paket yerine ahşaptan yapılmış kutulara yerleştirilmiş. Kutunun içinde oyun makinesinin yanı sıra HDMI ve USB kabloları, Steam Controller uzaktan kumanda, güç kablosu, Wi-Fi anteni ve geri yükleme USB diski bulunuyor. Imgur kullanıcısı Colbehr tarafından paylaşılan fotoğraflar sayesinde bunları öğrenme fırsatı elde ediyoruz.

Coelbehr tarafından fotoğrafları çekilen Steam Machine’de 3.2 GHz Intel Core i5-4570 işlemci, 16 GB RAM, Zotac tarafından üretilmiş ve 3GB video bellekli GTX 780 GPU, ASRock Z87E-ITX anakart, Silverstone ST45SF güç ünitesi bulunuyor. Steam Controller’ın hafif olduğu, ancak bazı oyunlarla beta sürecinde olduğu için düzgün çalışmadığı da izlenimler arasında yer alıyor.

Valve geçtiğimiz cuma günü bir yandan Steam Machine beta konsollarını test kullanıcılarına yollarken bir yandan da SteamOS beta sürümünü de yayınladı.

Steam etrafında geliştirilen SteamOS işletim sitemi Linux mimarisini kullanıyor, üstünde Valve’ın geliştirme ekibinin yaptığı çalışmalar yer alıyor. SteamOS’in ücretsiz olması, onu Valve tarafından üretilmemiş donanımlara da yükleyebileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca Valve bu işletim sistemini çeşitli üreticilere ücretsiz olarak lisanslama planları da yapıyor. Steam Machine beta ise bir örnek niteliği taşıyor.

İlgili >> Imgur

İLGİLİ HABERLER