Eğlence

Valve’dan Steam için Game Pass desteğine yeşil ışık

valve pc steam

Valve Başkanı Gabe Newell şirketinin kendi Xbox Game Pass versiyonunu yaratmasına sıcak bakmasa da, Microsoft ile Steam üzerinde iş birliği yapma konusunda istekli görünüyor. Pc Gamer sitesine konuşan Newell, Xbox Game Pass gibi servislerin popülaritesini anladığını; ancak Valve’ın şu an için böyle bir projeye kaynak ayırmasının mümkün olmadığını belirtti.

Newell sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda bir abonelik servisi kurmamıza gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak müşterileri için bu servisler kesinlikle bir seçenek. Biz de bu servisleri Steam’e getirmek için Microsoft ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız.”

Bu açıklama, Newell’ın daha önce kapalı platformlar hakkında yaptığı yorumlarla örtüşüyor. Valve’ın başkanı, açıklığın “PC’lerin süper gücü” olduğunu da dile getirmişti.

Valve ve Microsoft arasındaki iş birliğinin son zamanlarda artması, Xbox Game Pass’in Steam’e gelmesi ihtimalini kuvvetlendiriyor. Microsoft kendi oyunlarını artık Microsoft Mağaza’nın yanı sıra Steam’de de satıyor. Microsoft’un sahibi olduğu Bethesda da kısa süre önce kendi başlatıcısını kapatacağını ve kullanıcılarını Steam’e yönlendireceğini açıklamıştı.

Valve, Steam için Xbox Game Pass desteğine yeşil ışık yaksa da; bunun hayata geçmesi biraz daha zaman alabilir. Şirketin yeni konsolu Steam Deck aynı zamanda bir PC olduğu için bu cihaz üzerinden Xbox Cloud Gaming servisine ulaştırılabileceğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER