EğlenceTeknoloji

Valve ağ trafiğini rahatlatmak için düzenli Steam güncellemelerine ara veriyor

valve steam

Valve, küresel koronavirüs salgını döneminde ağ trafiğini rahatlatmak amacıyla Steam kullancılarının kütüphanelerindeki oyunları düzenli şekilde güncellemeye ara verdiğini açıkladı.

Şirketten verilen bilgiye göre, Steam bu haftadan itibaren sadece kullanıcıların son üç gün içinde oynadığı oyunları otomatik olarak güncelleyecek. Bunun dışında Steam güncellemeleri birkaç günlük süreçlere yayılarak dağıtılacak. Valve’ın açıklamasında; Steam’in oyun güncellemelerini, yerel saatlerde kullanımın yaygın olmadığı zaman dilimlerine göre programlamaya başladığı belirtildi. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde güncellemeleri manuel şekilde önceden de yükleyebilecek.

Valve, Steam’de kullanıcılara otomatik güncelleme zamanları programlama ve bağlantı hızını sınırlandırma gibi imkanları uzun bir süredir sunuyor.

Oyun sektörünün diğer önemli şirketleri de bu zorunlu karantina döneminde küresel internet hızının korunabilmesi için bazı adımlar atmıştı. Sony; önce Avrupa’da, daha sonra ise ABD’de oyun indirme hızlarını düşüreceğini açıklamıştı. Microsoft ise 28 Mart’ta oyun güncellemelerini kullanımın düşük olduğu saatlerde yapmak için geliştiricilerle birlikte çalıştığını duyurmuştu. Amazon, Apple, Disney, Netflix ve YouTube gibi çevrimiçi video sağlayıcıları da görüntü kalitesini aşağıya çekmişti.

Steam ve dolayısıyla Valve için bu zorunlu karantina günlerinin bir fırsat olduğu söylenebilir. Platform, eş zamanlı oyuncu sayısı rekorunu karantina sürecinin başlamasından bu yana düzenli şekilde yeniliyor. Son olarak, geçtiğimiz hafta sonu 23 milyondan fazla kişi Steam’de aynı anda oyun oynadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER