Teknoloji

Valve Steam için sunduğu DualShock 4 desteğinin kapsamını genişletti

sony playstation dualshock 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

valve steam dualshock 4Valve Steam üzerinde PS4’ün DualShock oyun kumandası için verdiği desteğin kapsamını genişletti. Bundan böyle kullanıcılar DualShock 4’ü de, tıpkı Valve’ın kendi Steam kumandalarına yaptıkları gibi, özelleştirebilecek. Böylelikle kullanıcılar DualShock 4’ün touchpad ve jiroskopuna özel fonksiyonlar atanabilecek. Tüm bu özelleştirme süreci Steam’in yerel API’sı üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu haberin PC üzerinde de DualShock 4’ü kullanan oyuncuları sevindireceğini tahmin etmek pek zor değil. Bu oyuncu grubu, hali hazırda üçüncü taraf yazılımların yardımıyla bağlantı ve özelleştirme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bir süredir beta olarak işleyen Steam için DualShock 4 desteği, son yamayla tüm kullanıcılara ulaştırılıyor.

Valve Steam için DualShock 4 desteğini ekim ayında duyurmuştu

Valve Steam için DualShock 4 desteği sunacağını geçtiğimiz ekim ayında açıklamıştı. Steam’in geliştirici günleri etkinliğinde konuşan Valve’dan Jeff Bellinghausen, PS4 oyun kumandasının gelişmişliğinin kendileri için iyi bir başlangıç noktası olduğunu belirtmişti. Bellinghausen, önümüzdeki dönemde başka konsol kumandaları için de benzer bir desteği sunmayı istediklerini de sözlerine eklemişti.

İLGİLİ HABERLER