Teknoloji

Valve Steam Controller kumandasından dokunmatik ekranı kaldırıyor

Valve bu yılın ilerleyen aylarında çeşitli üreticiler aracılığıyla piyasaya çıkacak Steam Machine’lerle birlikte dağıtılacak Steam Controller oyun kumandasının mevcut hâlini, konsol piyasaya sunulmadan önce değiştirmeyi planlıyor.

steam-controller-yeni-160114

Şirketin Steam Dev Days geliştirici zirvesinde duyurduğuna göre kumandanın merkezinde yer alan dokunmatik ekran kaldırılacak. Gereksiz görüldüğü için kaldırılacak olan bu dokunmatik ekran yerine Valve, oyuncuların neler olup bittiğini görmek için televizyon ekranına bakmalarını istiyor.

Bu dokunmatik ekran yüksek çözünürlük, hem hareketleri hem de dokunmaları destekleyen bir ekran olacaktı. Oyuncu ekrana dokunabilecek, çeşitli hareketleri bunun üstünde gerçekleştirebilecekti. Ayrıca menülerde kaydırarak gezinmesi de mümkün olacaktı.

Valve dokunmatik ekran yerine “ghosting” olarak adlandırdığı bir mod eklemeyi planlıyor. Bu mod sayesinde kullanıcının touchpad üstünde hareket eden parmakları görselleştirilecek ve bunun sayesinde ekrandaki sanal tuşları kullanmak mümkün olacak.

Ayrıca Steam Controller’ın üstünde yer alan ABXY butonları, Xbox 360’ın kumandasında olduğu gibi elmas şekline dönüştürülecek. Böylelikle eski oyunlara yönelik uyumluluk da sağlanacak. Sonuç olarak Valve her türlü oyunu destekleme peşinde. Ayrıca kumandaya yön tuşları da ekleniyor.

Valve, 2014 yılında toplam 12 farklı donanım üreticisiyle işbirliğine giderek Steam Machine konsolları çıkarmayı planlıyor. Alienware, Falcon Northwest, iBuyPower, CyberPowerPC, Origin PC, Gigabyte, Materiel.net, Webhallen, Alternate, Next, Zotac, Scan Computers gibi şirketlerin oyun konsolları bu yıl içinde piyasaya çıkacak. Bu konsolların kutularında Steam Controller kumanda da bulunacak.

İlgili >> The Verge, Twitter (@omglazerkittens)

[Görsel – Leszek Godlewski]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER