Eğlence

Valve’ın Twitch’e cevabı Steam Broadcasting faaliyete geçti

dota-steam-broadcasting-200115

Valve artık milyonlarca Steam kullanıcısının oyunlarını yayınlamasına izin veriyor. Şirketin geçtiğimiz aralık ayında duyurduğu ve oyun dünyasında “Valve’ın Twitch’e cevabı” şeklinde tanımlanan Steam Broadcasting, bugün (20 Ocak) itibarıyla faaliyete geçti.

Valve’ın yeni servisi üzerinden oyun yayını yapmak ve yayınları izlemek oldukça kolay. Kullanıcılar Steam ID’lerini bildikleri kişilerin profiline girip “oyunu izle” bağlantısına tıklayarak oyun sahibine bir talep gönderiyor. Oyun sahibinin onaylaması durumunda oyun yayını izleyiciye açılıyor. Steam kullanıcıları diledikleri takdirde yayınlarının gizlilik ayarını değiştirip yayını sadece arkadaşlarına veya davet edilenlere açık hâle getirebiliyor. Steam Broadcasting’in herkese açık yayınlarına ise Steam’in Topluluk sekmesi altında bulunan Yayın seçeneği aracılığıyla erişilebiliyor.

Gizlilik ayarını yapmamış kullanıcıların kendilerine yöneltilen ilk yayın izleme talebimin ardından ayarlarını yapmaları isteniyor. Ayarlar sekmesinde kullanıcılara çözünürlük ve ses kalitesini değiştirme fırsatı veriliyor. Çözünürlük ve ses kalitesinin seçiminde kullanıcılara bağlantı hızlarını göz önünde bulundurmaları gerektiği hatırılatılıyor.

Canlı oyun yayını konusunda Twitch’in tahtını sarsmak biraz zor olsa da, halen “beta” etiketini taşıyan bir ürün için Steam Broadcasting’in performansı oldukça başarılı olarak nitelendiriliyor. Steam Broadcasting üzerinden yayın yapma özelliği şu anda sadece Windows kullanıcılarına açılırken, Mac ve Linux kullanıcıları, en azından şimdilik, oyunları izlemekle yetiniyor. Ancak Valve yakın gelecekte Steam Broadcasting’in yayın özelliğini Mac ve Linux kullanıcılarına ulaştıracağının sözünü şimdiden verdi.

İLGİLİ HABERLER