Teknoloji

Valve kullanıcıların açık bulmasının ardından oyun açık artırmasını durdurdu

steam-logo-231014

Yıl sonu sebebiyle oyun dağıtım platformu Steam’de alışılmışın dışında bir promosyon yapan Valve, kullanıcıların sanal bir müzayede evinde oyunlar için teklif vermesini mümkün kılmıştı. Ancak bu sıradışı promosyonun ömrü fazla uzun sürmedi. Kullanıcıların sistemde bir açık keşfettiğinin anlaşılması üzerine Valve açık artırmayı geçici olarak durdurma kararı aldı.

Açık artırma oldukça basit bir konsepte sahip. Oyuncular gerçek para kullanmak yerine, takas kartı gibi Steam ögelerini ”Cevher” olarak anılan sanal paraya çevirerek açık artırmada teklifte bulunabiliyor. 200 bini aşkın oyunun girdiği açık artırmada oyunların en yüksek teklifi veren kişilere 15 ve 18 Aralık tarihleri arasında dağıtılması planlanmıştı.

Ancak halihazırda açık artırma geçici olarak durdurulmuş vaziyette. Valve tarafından yapılan açıklamada cevherlerle ilgili bir problemin olduğu belirtilirken, gelen haberler bazı kullanıcıların hak ettiklerinden daha fazla mücevhere sahip olmasından ötürü bu kararın alındığını gösteriyor. Kopyalama açıkları sayesinde kimi oyuncuların sanal paralarını ikiye katladığı ifade edilirken, kimi oyuncuların da hesaplarındaki paraların ortadan kaybolduğu belirtildi.

Açık artırmayı durduran Valve, geçmiş teklifilerin iptal edildiğini açıkladı. Sorunun kaynağının bulunduğunu ve ortadan kaldırıldığını söyleyen şirket yetkilileri, açık artırmanın kısa süre içinde yeniden başlayacağını duyurdular.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER