Teknoloji

Valve yeni oyun motoru Source 2’yi ücretsiz olarak sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

valve-logo

Valve, Half-Life 2’nin geliştirildiği Source oyun motorunun takipçisini GDC 2015’te duyurdu. Source 2 adını taşıyan yeni oyun motorundan geliştiriciler ücretsiz olarak faydalanabilecek. Valve adına açıklamayı yapan Jay Stelly, böylelikle PC’nin içerik oluşturma konusundaki hakimiyetini korumasına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.

GDC 2015’e oldukça yoğun bir gündemle gelen Valve; sanal gerçeklik başlığını, yeni yayın kutusunu ve yeni Steam Machines grubunu görücüye çıkardı. Şirketten yapılan açıklamada yeni Steam Machines grubunun oyun konsollarıyla aynı fiyata sahip olacağı, ancak daha yüksek bir performans göstereceği ifade edildi.

Valve’ın HTC ile birlikte geliştirdiği sanal gerçeklik başlığı Vive ise MWC 2015’te duyurulmasından hemen sonra GDC 15’te de boy gösteriyor. Bir süredir sanal gerçeklik üstüne çalışmalar yapan Valve, Vive’ın tanıtılmasıyla birlikte bu yöndeki çalışmalarının hızlandığını ortaya koydu. İlkbahar içinde Vive’ın geliştirici versiyonunun dağıtımına başlamaya planlayan HTC ve Valve, 2015 sona ermeden cihazın tüketici versiyonunu piyasaya sürmeyi istiyor.

Valve’ın GDC 2015’te duyurduğu bir diğer yeni ürün ise Steam Link oldu. Aynı ağ üzerindeki cihazlara Stream üzerindeki oyunları aktarabilen aksesuarda USB girişleri, HDMI çıkışı, ağ kablosu girişi bulunuyor. 1080p çözünürlük desteği sunan ve içeriği 60 Hz’de aktarabilen Steam Link, önümüzdeki kasım ayında 49.99 dolar karşılığında satışa sunulacak.

valve-steam-link-040315

Valve, yeni oyun motoru Source 2’nin yayın tarihine ve motoru hangi yazılımcıların kullanacağına dair somut bir açıklamada bulunmadı.

İLGİLİ HABERLER