Eğlence

Valve Linux için Steam beta sürecini başlattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Linux üzerinde oyun keyfini artırmayı amaçlayan Valve Linux için Steam’in beta sürümünü yayınladı. Kısıtlı sayıda bir kullanıcı kitlesine ulaşacak bu beta sürecine katılım için davetiye gerekiyor, öncesinde ise kayıt işlemi yapılıyor. Kayıt işlemi yapıldıktan sonra bile gönderilen ilk davetiyelerden bir tanesini alma ihtimali çok da yüksek olmayabilir. Bununla birlikte Valve’ın ilerleyen zamanlarda Steam’i denemek isteyen daha fazla kullanıcıya davet göndereceği de belirtildi.

Valve bir süredir bu beta sürümü üzerinde çalışıyor, onu kapalı ortamda test ediyordu. Team Fortress 2’nin de yer aldığı paket içerisinde toplam 26 Linux oyunu bulunuyor. Bunların bir çoğunu bağımsız oyunlar oluştururken Serious Sam 3: BFE gibi oyunların varlığı da dikkat çekiyor. İlginçtir ki, Linux için Steam içerisinde yer alan oyunlar daha önce Humble Indie Bundle paketi içerisinde de yer almıştı. Humble Indie Bundle’ın en çekici özelliklerden biri Windows, Mac ve Linux desteği barındırması. Bu arada World of Goo, Space Pirates and Zombies, Dungeons of Dredmor, Amnesia: The Dark Descent gibi oyunlar da beta kullanıcılarını bekliyor.

Linux için Steam’in şu an için sadece Ubuntu 12.04 ile uyumlu olduğunu belirtelim. Steam ekibinden Frank Crockett Valve’ın Steam’i eninde sonunda daha fazla Linux versiyonu için mümkün kılacağını, ancak denemek için katılanların büyük bir kısmının Ubuntu ile çalıştığı için bu dağıtıma öncelik verdiklerini kaydetti.

İlgili >> Steam

İLGİLİ HABERLER