Teknoloji

Valve ilk resmi Steam makinelerini ön siparişe çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alienware-steam-machine-080114

Oldukça uzun süren bir bekleyişin ardından Valve, küçük bir Steam Machines grubunun ön sipariş sürecini resmen başlattı. Valve tarafından geliştirilen Linux tabanlı Steam OS işletim sistemiyle çalışan Steam Machines’i konsol benzeri oyun bilgisayarları şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Polygon’da yer alan habere göre, Alienware Steam Machine’i Steam veya GameStop üzerinden sipariş etmek mümkün olacak. Steam Link ve Steam Controller da Alienware tarafından ön siparişe çıkarılan ürünler arasında yer alıyor. Ön sipariş sürecinde satın alınan ürünlerden bir kısmının sevkiyatı 16 Ekim itibarıyla başlayacak. Üç cihaz da 10 Kasımda raflardaki yerini alacak.

Steam Controller ve Link 49 dolardan satılacak. Bir oyun kumandasıyla birlikte gelen Alienware Steam Machine ise 449 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. Alienware Steam Machine’in maksimum satış fiyatı ise 749 dolar olacak. Giriş seviyesi Alienware Steam Machine Intel Core i3 işlemci, 500 GB sabit disk ve 4 GB RAM bulunacak. En üst seviye model ise Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve 1 TB sabit diske sahip olacak. Diğer oyun bilgisayarlarında olduğu gibi, Alienware Steam Machine’de de kullanıcılar diledikleri takdirde modifikasyon işlemi gerçekleştirebilecek. Ana karta iliştirilen grafik işlemcisi ise değiştirilemeyecek.

Alienware’in dışında CyberPower da kasım ayında satışa sunacağı Steam OS cihazı için ön sipariş sürecini başlattı. Valve tarafından geliştirilen Steam Controller da ilk kez bu cihazlarla kullanıma sunulacak. Geleneksel oyun konsolu kumandalarına benzer bir yapıda olan Steam Controller’da analog çubuklarının yerini daha keskin kontrol imkanı sunan trackpad’ler alıyor.

İLGİLİ HABERLER