Teknoloji

Valve ve HTC’nin sanal gerçeklik başlığının çıkışı için 2016 işaret ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-vive-010315

HTC’nin Valve ile birlikte geliştirdiği sanal gerçeklik başlığı Vive, bugüne kadarki en gelecek vadeden sanal gerçeklik çözümleri arasında yer alıyor. 2015 Mobil Dünya Kongresinde tanıtılan sanal gerçeklik başlığının bu yıl içinde satışa sunulması beklense de, bu beklenti pek gerçeğe dönüşecek gibi gözükmüyor.

HTC Vive’a kısıtlı sayıda kişinin 2015 içinde sahip olabileceği belirtilirken, ürünün asıl çıkışı için 2016 işaret ediliyor.

PAX Prime fuarına katılımı nedeniyle bir basın açıklaması yayınlayan Valve, HTC Vive’ın ilk etapta geliştiricilere ve topluluk üyelerine yönelik olarak kısıtlı sayıda sevk edileceğini belirtirken, daha geniş kapsamlı sevkiyatlar için tarih olarak 2016’nın ilk çeyreğini verdi. HTC Vive’ın yazılımcılara yönelik hazırlanan versiyonu mayıs ayından bu yana ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Oculus Rift’in ilk tüketici versiyonunun da 2016’nın ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Sony de sanal gerçeklik başlığı Project Morpheus’u 2016’nın ilk yarısında piyasaya sürmesi bekleniyor. Kısacası önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibarıyla çok sert bir sanal gerçeklik başlığı savaşının yaşanması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER