Eğlence

Valve Dota 2 kart oyununu 2018’de yayınlayacak

valve dota 2 artifactValve Dota 2 çılgınlığından mümkün olan en üst seviyede faydalanmak için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, “Artifact” adını taşıyan kart oyununun duyurusunu yaptı.

Oyunun duyurusu, hâli hazırda devam eden 23 milyon dolar ödüllü Dota 2 turnuvası The International kapsamında gerçekleştirildi. Artifact’e dair detaylar şimdilik belirsiz olsa da, Valve bazı ipuçları paylaştı.

Dota 2 üzerine kurulu bir oyun olan Artifact’te üç oyun tahtası ve Valve’ın amiral gemisi oyunundan çekilen karakterler bulunuyor. Diğer detaylar hâlâ belirsizliğini koruyor. Oyunda baraka, sığınak ve yol inşa etme gibi unsurların bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Artifact’in Blizzard imzalı Hearthstone ile karşılaştırılması kaçınılmaz görünüyor.

Valve Dota 2 kart oyunuyla geniş bir kitleye ulaşabilir

Valve’ı yeni oyun konusunda harekete geçiren noktanın Dota 2’nin mobil cihazlar üzerinde oynanaması olduğu düşünülüyor. Dota 2’nin gördüğü büyük ilgi, Artifact’e popülarite için büyük bir potansiyel kazandırıyor. Steam üzerinde en çok oynanan oyun olan Dota’nın Çin, ABD, Avrupa ve Güney Doğu Asya’da büyük bir hayran kitlesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER