Teknoloji

Valve birden fazla oyun konsolu üzerinde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve’ın SteamBox ismini taşıyan oyun konsolu üzerine çalıştığı bir süredir bilinse de, şirketin çalışmalarının bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Linux’un gücünü ve Steam’in dağıtım yeteneğini oturma odalarına getirecek bir bilgisayar serisi yaratmayı hedeflediği anlaşılan şirketin bu haftaki duyurularını parça parça gerçekleştirmesinin ardından yatan temel neden de anlaşılmış oldu.

valve-steam-machines-260913

İlk olarak SteamOS’i duyuran Valve, ikinci aşama olarak da işin donanım kısmındaki planlarını paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada 2014’ten başlayarak farklı üreticiler tarafından üretilen ve SteamOS işletim sistemiyle çalışan çok sayıda cihazın piyasadaki yerini alacağı belirtildi. Valve hangi üreticilerle çalışacağı veya cihazların tasarımının nasıl olacağına dair ise bir bilgi vermedi.

Valve SteamOS için optimize edilmiş özel bir SteamBox hazırladığını da doğruladı. Şirket kısıtlı beta programı çerçevesinde 25 Ekime kadar başvuru yapan 300 Steam kullanıcısına bu özel SteamBox’ı ulaştıracak. Valve’dan kutunun boyutlarına ve içindeki donanıma ilişkin bir bilgi verilmezken, kısa zamanda daha fazla detay paylaşılacağının sözü verildi.

Şirketin duyuru sayfasında bulunan Sıkça Sorulan Sorular kısmında sadece birkaç sorunun cevabına yer verilirken; beta programı kapsamında farklı özellik, fiyat ve performanslara sahip olan çeşitli SteamBox prototiplerinin dağıtılacağı ve bu kutuların her birinin kullanıcıları tarafından dilenen biçimde kullanılabileceği belirtildi. Dileyenlerin başka bir işletim sistemi yükleyebileceği bu prototiplerin dağıtımı 2013 içinde gerçekleştirilecek. Valve SteamOS ile ilgili planlarının 2014’ten önce devreye girmeyeceğini bu hafta başında açıklamıştı. Şirketin SteamBox prototiplerinin hazırlanması için 15 ila 20 üreticiyle birlikte çalıştığı biliniyor.

İlgili >> Steam

İLGİLİ HABERLER