EğlenceTeknoloji

Valorant mobil cihazlarda oyuncularla buluşacak

valorant mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Riot Games, popüler PC oyunu Valorant’ın birinci yaşını kutlarken, oyunla ilgili önemli bilgiler de paylaştı. Valorant’ı oynamak için her ay ortalama 14 milyon PC oyuncusunun oyuna girdiğini açıklayan şirket, 1 yıl içinde yarım milyardan fazla karşılaşmanın gerçekleştiğini belirtti. Riot Games, Valorant mobil versiyonunun da yolda olduğunu duyurdu.

Valorant’ın mobil versiyonunun çıkışıyla ilgili konuşan oyunun baş yapımıcısı Anna Donlon şu ifadeleri kullandı: “Birinci yıl için en önemli hedeflerimizden biri küresel FPS topluluğunun güvenini ve saygısını kazanmak, ayrıca Valorant’ın her daim vakit ayırmaya değecek bir taktiksel nişancı oyunu olacağını oyunculara kanıtlamaktı. Giderek büyüyen oyuncu topluluğunun, Valorant’la yapmak istediğimiz şeyi görmesi ve bunu takdir etmesi bizim hayal ettiklerimizin çok ötesinde bir şey oldu. Aynı rekabetçi Valorant deneyimini yakında daha fazla küresel oyuncuya ulaştıracak olmak bizi çok heyecanlandırıyor.”

Valorant’ın 2020’deki çıkışının üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden Riot, Valorant Champions Tour’u duyurdu. Bir yıl süren küresel bir turnuva olan Valorant Champions Tour’da (VCT) Challengers, Masters ve Champions olmak üzere üç farklı turnuva aşaması bulunuyor. 2021 Champions Tour’un en büyük ikinci etkinliği ve Valorant’ın ilk büyük uluslararası turnuvası VCT Masters II. Aşama geçtiğimiz hafta İzlanda’nın Reykjavik şehrinde düzenlendi. İlk raporlara göre Sentinels ve Fnatic arasındaki final karşılaşmasında 1 milyondan fazla eşzamanlı izleyici sayısına ve dakikada ortalama 800 Bin’den fazla izleyici sayısına ulaşıldı.

Valorant mobil versiyonunu duyuran Riot Games, oyunun birinci yaşı şerefine özel bir kutlama etkinliği de düzenliyor. Bu etkinlik sırasında topluluk üyelerine oyun içi ödüller ve teşvikler de verilecek. Oyuncular, haziran ayı boyunca bir oyuncu kartı ve etkinliğe özel bir Savaş Bileti gibi özel dijital içerikler elde edecek.

İLGİLİ HABERLER