Manşetler

VAIO’nun Sony sonrasındaki ilk ürünleri: VAIO Z ve VAIO Z Canvas

vaio-z-170215-1

Sony bir yılı aşkın zaman önce VAIO’yu başından atmış, ancak simge niteliğindeki PC markası ölmemişti. Japan Industrial Partners yatırım şirketine satılan VAIO iki yeni PC ile yeniden geri dönüş yaptı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da duyurusu gerçekleştirilen VAIO Z ve VAIO Z Canvas modelleri VAIO tarafından tasarlanan ve üretimi gerçekleştirilen ilk ürünler olma unvanını taşıyor. VAIO Z şirketin yeni amiral gemisi ürünü olma özelliğini taşıyor ve 1600 dolarlık fiyat etiketi taşıyor. Bu ultrabook menteşeli arka paneli sayesinde dizüstü bilgisayardan tablet formuna dönüştürülebiliyor. VAIO Z Canvas ise daha ucuz, küçük, hafif ve klavyesi çıkarılabilen bir model olarak karşımıza çıkıyor.

vaio-z-170215-2VAIO Z’nin iki farklı çeşidinde 13.3 inç ekran, Intel Core i7 veya i5 işlemci seçenekleri, alüminyum karbon gövde ve şirketin söylediğine göre uyku modundan sadece 0.3 saniyede uyanmaya izin veren SSD bulunuyor.

[quote_left]VAIO Z “CANAVAR PC” OLARAK NİTELENDİRİLİYOR.[/quote_left]Z’nin gövdesinin arkasında yer alan menteşe sayesinde dizüstü bilgisayarın ekranı döndürülebiliyor. Böylelikle kapağı kapalı durumdaki dizüstü bilgisayar bir tablet formunu alıyor. Öte yandan kapak açıkken yine ekran ters tarafa çevrilebilir, böylelikle ekran karşıdaki kişilere gövdenin tamamını döndürmeden gösterilebilir.

VAIO amiral gemisi Z modelini “canavar PC” olarak nitelendiriyor, ancak gücü çabucak tüketmediğinin de altını çiziyor. 1600 dolarlık fiyatı verenler bunun karşılığında tek şarjla 15.5 saate kadar varan çalışma süresini elde edecekler. Bu, şimdiye kadar bir VAIO dizüstü bilgisayarında ulaşılan en uzun süre olma özelliğine de sahip.

vaio-z-canvas-170215Z Canvas ise VAIO’nun “canavar tablet” olarak nitelendirdiği bir ürün. 12.3 inç ekran, Core i7 işlemci, 256 GB SSD, 16 GB’ye kadar dahili bellek gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan Z Canvas’ın şekli değiştirilebiliyor. Çıkarılabilir klavyesi sayesinde kullanıcılar bu ürünü bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabilirken, klavye çıkarıldığında da bir tablet formunu alıyor ve stylus kalem ile kontrol edilebiliyor.

VAIO Z için Japonya’da ön siparişler alınmaya başlandı. Z Canvas’ın ise mayıs ayından itibaren çıkması bekleniyor. VAIO, Z ve Z Canvas modellerinin Japonya dışında, dünya çapında ne zaman çıkacağını henüz açıklamadı. Şu an için planlar Japonya ile sınırlı gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER