Teknoloji

Vaio Z Flip, Clamshell ve S Windows laptop bilgisayarlar profesyonelleri hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vaio-z-270116

Sony’den ayrılarak bağımsızlığını kazanan Vaio, özellikle profesyonelleri hedefleyen üç yeni dizüstü bilgisayar modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Bu modellerden Vaio Z Flip, 13 inç, 2560 x 1440 piksel dokunmatik ekran ile en tepedeki ürün olma sıfatını taşıyor. Bu ürünü bir tablet gibi kullanmak da mümkün oluyor.

Z Flip pahalı bir dizüstü bilgisayar ve Vaio da malzeme kalitesi ve gücünün de bunu desteklediğini söylüyor. Dizüstü bilgisayarın üst ve iç kaplaması alüminyumdan yapılmış, izleme dörtgeninin altında da gerçek anlamda bir taş parçası bulunuyor. İçeride Core i5 veya i7 Skylake işlemci, 8 ya da 16 GB RAM, 11 ile 12 saat arasında çalışma ömrü sunacak.

Ayrıca Vaio Z Flip kapasitif kalemle birlikte geliyor. Bu dizüstü bilgisayar Vaio’nun MacBook Pro’ya cevabı gibi görünüyor. Bu makine kaliteli bir makine isteyen, ancak Windows’tan da vazgeçemeyenleri hedefliyor. Z Flip Japonya’da çoktan satışa sunulmuştu, çok yakında 1799 dolardan başlayan fiyatlarla ABD’ye gidiyor.

vaio-z-270116-2

Ayrıca Vaio, Z Flip’in biraz daha ucuz bir versiyonunu da sunuyor. Vaio Z Clamshell adını taşıyan bu model, Flip ile çok benzer bir gövdeye sahip, ancak dokunmatik ekranı yok, çözünürlük de 1080p ile sınırlandırılmış. İzleme dörtgenini altında yine taşı görüyoruz. Bu modelin ABD fiyatı 1499 dolardan başlıyor.

vaio-z-270116-3

 

Üçüncü Vaio modeli de bir süredir Japonya’da satılan ve Vaio’nun en çok satan modellerinden olan Vaio S. Bu model Japonya’da Vaio Pro adıyla pazarlanıyor. Hem ethernet hem de VGA portu barındırmasıyla 2000’li yılların sonundaki dizüstü bilgisayarları andırıyor. Bu model mart ayı başında ABD’de satışa çıkacakken, Vaio Z modelleri şubatta yine aynı ülkede piyasada olacak.
İLGİLİ HABERLER