Teknoloji

VAIO P’nin tasarımcısı sırlarını anlattı

1-15-09-sony-vaio-p-prot-290-x-215Sony’nin VAIO P’si cebe sığacak kadar küçük olsa da bir netbook olabilir ya da olmayabilir. Ancak kabul etmek gerekir ki, oldukça seksi görünen bir cihaz. Tabii ki, bilgisayarı açıp Vista’yı ne kadar yavaş çalıştırdığını görene kadar böyle düşünebilirsiniz. Ancak Windows 7 için bu sarfettiğimiz son cümleyi geri alacağımızı taahüt ederiz.

Tabii ki, bu eşsiz tasarımın ve insanı çıldırtan 1600×768 piksellik ekran çözünürlüğünün bir hikayesi var. VAIO P’nin tasarımcısı Takuma Tomoaki bu ürünün tasarımındaki bazı ayrıntıları Çince yayın yapan cool3c sitesiyle paylaştır. Buna göre, Tomoaki P’yi tasarlarken “küçük ve çok yönlü” şeklinde tanımladığı Mini Cooper’dan ilham almış.  Tasarımda belirleyici faktör ise “kullanışlı olabilecek en küçük klavye”yi üretmekmiş.

Ayrıca, Tomoaki yüksek çözünürlüklü ekran konulmasındaki esas amacın HD video içerik olduğunu ve bu ekranda 720p içeriğin rahatlıkla görüntülenebildiğini söylüyor. Görünüşe göre Sony P serisini Walkman ve PSP aileleri ile entegre etmeyi düşünüyor. Merak edenler aşağıdaki bağlantıdan Tomoaki’nin diğer açıklamalarına da ulaşabilir.

İlgili – cool3c

İLGİLİ HABERLER