Manşetler

VAIO markalı ilk akıllı telefon VAIO Phone Biz tanıtıldı

vaio phone biz

Microsoft’un Windows Mobile girişiminin geleceği net görünmüyor, ancak Japonya’nın bundan haberi yok gibi görünüyor. Ülkeye daha şimdiden Windows Phone 7 veya 8 telefonun gelmediği kadar çok sayıda Windows 10 ile çalışan telefon geldi. Bunların arasına son olarak Sony’nin bünyesinden ayırdığı dizüstü bilgisayar biriminden doğan VAIO şirketi katıldı.

VAIO adını taşıyan ilk akıllı telefon VAIO Phone Biz, Windows 10 Mobile ile çalışıyor. Microsoft’un en son çıkardığı amiral gemisi Lumia telefonlarının sıkıcı ve plastik görünümünden dolayı hayal kırıklığına uğrayanlar VAIO Phone Biz’i seveceklerdir. Şirketin simge niteliğindeki dizüstü bilgisayarların tasarımının izinden giden bu akıllı telefon gümüş bitimli alüminyum gövdesiyle bir hayli çekici görünüyor. VAIO telefonun üretim kalitesine ve sağlamlığına bir hayli kafa yormuşa benziyor.

Teknik özellikler bakımından da bu telefon kötü sayılmaz. 5.5 inç, 1080p LCD ekran, 13 megapiksel arka kamera, 3 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 617 işlemci gibi özelliklerle orta segment akıllı telefon sınıfına giren VAIO Phone Biz’in en önemli özelliği Windows 10’un Continuum özelliğini desteklemesi gibi görünüyor. Bu sayıda VAIO telefon ile VAIO dizüstü bilgisayar deneyimi yaşamak mümkün olacak.

vaio-phone-biz-040216-7

VAIO, Phone Biz’i nisan ayında 50 bin yen (yaklaşık 1236 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuyor. Şirket Japonya’da faaliyet gösteren mobil operatör NTT Docomo ile de işbirliği yaparak bu mobil operatörün çeşitli uygulamalarını ve şebeke desteğini sunuyor.

 

İLGİLİ HABERLER