Teknoloji

VAIO Phone A tanıtıldı: 5.5 inç ekran, Snapdragon 617 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

VAIO Phone ASony, PC odaklı VAIO birimini 2014’te elden çıkarmıştı. Artık VAIO markası başka bir yönetim organizasyonu altında yola devam ediyor. Şirket, eski sahibini mobil cihaz pazarında da yalnız bırakmıyor. VAIO Phone A ile Android işletim sistemli akıllı telefonların arasındaki yerini alıyor.

Phone A, VAIO’nun ilk akıllı telefonu değil. Şirket, geçtiğimiz yıl şubat ayında da Phone Biz adını verdiği cihazını duyurmuştu. Tasarım bakımından Phone Biz ve Phone A birbirlerine fazlasıyla benziyor. İki telefonda da 5.5 inç Full HD ekran bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 617 işlemci ve 3 GB RAM de iki telefonun ortak noktaları arasında yer alıyor.

Phone A ve Phone Biz, arasındaki temel fark ise işletim sisteminden kaynaklanıyor. Phone Biz, Windows 10 Mobile ile çalışıyor. Phone A ise kutusundan Android ile çıkıyor. VAIO’nun yeni akıllı telefonu, saf Android’e yakın bir kullanıcı deneyimi sunacak gibi görünüyor.

VAIO Phone A Japonya dışında satılmayacak

Phone A’nın çıkışıyla birlikte Sony, ana vatanı Japonya’da ekstra bir rakiple daha mücadele etmek zorunda kalacak. Şirket, hâli hazırda Japonya akıllı telefon pazarının yüzde 12’sini kontrol ediyor. Pazarda aslan payı ise yüzde 47 ile Apple’ın elinde bulunuyor.

VAIO Phone A, Sony’nin Japonya akıllı telefondaki yeri için tehlike teşkil edecek gibi görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER