Teknoloji

VAIO önümüzdeki ay akıllı telefon pazarına giriyor

vaio-301214

Sony uzun yıllar boyunca dizüstü bilgisayarlarını VAIO markası altında sunmuştu. Geçtiğimiz yaz Sony’nin dizüstü bilgisayar birimini elden çıkarmasıyla birlikte VAIO da Sony’den bağımsız bir markaya dönüşmüştü. Son dedikodulara göre, Japan Industrial Partners’ın satın aldığı VAIO, akıllı telefon pazarına girerek eski çatı şirketi Sony ile doğrudan rakip hâle gelecek.

VAIO’nun akıllı telefonları için Japonya’nın mobil operatörlerinden Japan Communications ile işbirliğine gidiyor. Sanal bir mobil operatör olan Japan Communications, iletişim hizmeti sunmak için geleneksel operatörlerin altyapılarından faydalanıyor. Sony’nin de hâlihazırda VAIO’nun yüzde 5 oranında hissesini elinde bulundurduğunu ayrıca belirtmek gerekiyor.

VAIO’dan ilk akıllı telefonunun çıkış tarihine ilişkin somut bir açıklama gelmese de, dedikodular VAIO markalı ilk akıllı telefonun önümüzdeki ay içinde piyasaya çıkabileceği yönünde. 5 inç ekrana sahip olması beklenen telefonun Android işletim sistemiyle çalışması bekleniyor. Cihazın e-posta, telefon ve video görüşmelerinin yönetimi adına özel bir uygulamayla birlikte geleceği de dedikodular arasında yer alıyor. Kaliteli bir tasarımı uygun bir fiyatla sunarak akıllı telefon pazarında kendisine bir yer edinmeyi hedefleyen VAIO’nun oldukça kalabalık olan uygun fiyatlı telefon segmentinde nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER